Groene Wissel 121: Bussum-Zuid

Spanderswoud en Westerheide

Groene Wissel Bussum-Zuid
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Bussum

 • Startadres:

  station Bussum Zuid
  Struikheiweg 5
  1406 TK Bussum

 • Coördinaten:

  52°15’54” N   5°9’44” E

Tussen Bussum en Hilversum liggen twee prachtige heidegebieden ingeklemd: de Bussumerheide en de Westerheide. Over heidepaden en door enkele bosjes doorklieft u deze grote heidevelden. Maar eerst kuiert u lekker over mooie boswegen en spannende slingerpaadjes door het sfeervolle, mysterieuze Spanderswoud. Halverwege de wandeling passeert u de Televisietoren, het voormalige Wereldomroepgebouw en eetcafé 't Pandje; een oergezellige gelegenheid die alle dagen van de week geopend is. Op mooie zonnige weekenddagen kan het druk zijn in deze streek, dus ga dan een beetje tijdig op pad. In het Spanderswoud loopt u vaak over struinpaden waar weleens naar gezocht moet worden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi

Rijpkema, 11-08-2019

Mooie en afwisselende route Gelopen met mijn gps Dit gaf geen enkel probleem De honden konden lang lekker los lopen Zeker voor herhaling vatbaar

Genoten!

J.F. van Veldhoven, 19-04-2019

Wat een prachtige, afwisselende wandeling was dit. Eerst lekker door het bos en daarna over de heide. Compliment voor de routebouwer. Ik had geen enkel probleem met de routebeschrijving daar ik altijd Wandelzapp gebruik. Geen één keer verkeerd gelopen.

Beter met gps

Jan de Roos, 30-01-2019

Een prachtige wandeling zonder meer. We hebben de route in de winter gelopen. Er zijn slingerende stukken door tamelijk dicht bos die moeilijk als pad te onderscheiden zijn. Gelukkig liepen we met gps (op de telefoon met de app gpx viewer) en dan is het goed te doen. Je loopt dan wel enigszins met je neus op de foon, maar dat voldoet beter dan voortdurend stilstaand proberen een papieren beschrijving te ontcijferen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info