Groene Wissel 121: Bussum-Zuid

Spanderswoud en Westerheide

Groene Wissel Bussum-Zuid
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Bussum

 • Startadres:

  station Bussum Zuid
  Struikheiweg 5
  1406 TK Bussum

 • Coördinaten:

  52°15’54” N   5°9’44” E

Tussen Bussum en Hilversum liggen twee prachtige heidegebieden ingeklemd: de Bussumerheide en de Westerheide. Over heidepaden en door enkele bosjes doorklieft u deze grote heidevelden. Maar eerst kuiert u lekker over mooie boswegen en spannende slingerpaadjes door het sfeervolle, mysterieuze Spanderswoud. Halverwege de wandeling passeert u de Televisietoren, het voormalige Wereldomroepgebouw en eetcafé 't Pandje; een oergezellige gelegenheid die alle dagen van de week geopend is. Op mooie zonnige weekenddagen kan het druk zijn in deze streek, dus ga dan een beetje tijdig op pad. In het Spanderswoud loopt u vaak over struinpaden waar weleens naar gezocht moet worden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijke wandeling met honden

Ans van de Klippe, 12-10-2018

10 oktober 2018 maakten wij deze wandeling met 3 honden. We vonden de aanwijzingen heel duidelijk. We kenden het Spanderswoud, maar deze route bracht ons op leuke nieuwe plekjes. Wij en de honden genoten. Bij de hei hebben we een alternatieve route om de hei heen gekozen,. De honden konden daardoor, op een kleine gedeelte na, los lopen.

Reactie op Jet Raijer

Bart van der Schagt, 13-08-2018

Jet, je hebt helemaal gelijk: door de dichte bosbegroeiing, en in de herfst/winter veel blad op de paden, is dit een heel lastig stukje. Beter kan ik het niet beschrijven. Je moet daar, een beetje avontuurlijk, zelf even je weg zien te vinden. Nog beter is het om met de gps-track te lopen.

Routebeschrijving

Jet Raijer, 13-08-2018

routebeschrijving duidelijk tot( in 1) de zin:...loop daarna RD en ga een donker hoog naaldwoud in. Vanaf dat punt tot nummer 2 de weg niet kunnen vinden. Al 2 keer m.b.v. GPS de weg naar eetcafe 'T Pand gevonden. Ik hoop dat de bovengenoemde onduidelijkheden kunnen worden opgelost, zodat we deze prachtige wandeling zonder problemen nog es kunnen doen! Wandeling 121

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info