Groene Wissel 216: Cuijk

Zevenhuttenbos en Laarakkerse Wetering

Groene Wissel Cuijk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Cuijk

 • Startadres:

  station Cuijk
  Stationsplein 2
  5431 CE Cuijk

 • Coördinaten:

  51°43’38” N   5°52’27” E

Na de bebouwing van het gezellige Cuijk (waar u even een blik op de Maas kunt werpen) wandelt u door het sfeervolle Zevenhuttenbos en daarna over gras- en landwegen naar de Laarakkerse Wetering. Daar loopt een prachtig graspad langs. Over rustige asfaltwegjes, landwegen, door het Brabantse dorpje Vianen en op het laatst door een klein stukje Cuijks industriegebied wandelt u weer naar het station. Aan het einde van de zomer kan het graspad langs de Laarakkerse Wetering best wel ruig zijn, u kunt dan een omleiding volgen. Over graspaden en landwegen wandelt u vaak langs niet omheinde graslanden, akkers en boomkwekerijen. De uitwerpselen van honden kunnen daar ziektes overbrengen; uw viervoeter kunt u dus beter thuis laten.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Niet voor herhaling vatbaar

Krista van den Boogaart, 10-06-2019

Veel op verharde en vrij fantasieloze paden/wegen (we gaan 2 x onder een snelweg door en we doorkruisen zelfs een industrieterrein...) . Bij de routebeschrijving had meer verwezen mogen worden naar wandelknooppunten die gepasseerd worden. Bij punt 1 net voor het passeren van het kleine kerkje had de beschrijving ook wat duidelijker gekund. Enige pluspunt is dat we een ree hebben gezien, maar qua omgeving/uitzicht was dit toch de minste wandeling die we tot nu toe geprobeerd hebben van deze site.

Geen gevaar als je de inleiding goed leest

Bart van der Schagt, 10-09-2016

Voor de ruigste graspaden waarschuw ik in de inleiding en geef daar zelfs een alternatief voor aan.

Gevaar op route

Rob Hartog, 10-09-2016

3 LA; na een kort knikje grasweg/baan met rechts daarvan een greppel. Aan het einde, voor de houtwal met de rechterbocht mee; grasbaan/landweg langs akker. Aan het einde LA . Wij hebben de route geheel gedaan in aug. 2016 Op bovengenoemd deel gaat het; Het pad is slecht begaanbaar. Het is hoog begroeid met gras. Soms wel tot de knieen. De ondergrond is niet goed zichtbaar. Op veel plaatsen zitten zeer diepe karrensporen. Deze worden volledig aan het oog onttrokken door het overwoekerende gras. Dit is een gevaarlijke situatie voor wandelaars met een reeel gevaar enkelblessures. Zeker voor senioren. Verder was de wandeling als geheel fraai. Net vriendelijke groet; Rob Hartog Gr

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info