Groene Wissel 240: Daarlerveen

Het stille veen in

Groene Wissel Daarlerveen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  26 km

 • Startplaats:

  Daarlerveen

 • Startadres:

  station Daarlerveen
  Spoorstraat
  7687 AM Daarlerveen

 • Coördinaten:

  52°26’28” N   6°34’33” E

U maakt een flinke dagmars door het stille en rechte slagenlandschap van de oude Veenkoloniën en door het enorme natuurgebied Nieuwe Hoevenwegs- en Engbertsdijksvenen. Onderweg komt u langs het Veenmuseum Vriezenveenseveld waar u veel te weten kunt komen over hoe vroeger de veenarbeiders leefden en werkten. Deze wandeling gaat regelmatig over (soms wat ruige) graspaden, stevige hoge wandelschoenen zijn dan een voordeel. Vanwege het karakter van dit landschap zijn de paden en wegen naar en van het natuurgebied lang en recht en valt er ook niet aan een stukje drukke weg te ontkomen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Route aangepast

Bart van der Schagt, 25-11-2018

Het erg ruige pad langs een kanaal, waar hieronder over geschreven wordt, zit niet meer in de route.

Reactie op Jan

Bart van der Schagt, 02-08-2013

Wat jammer nou dat de wandeling zo is afgelopen. Dat stukje (ruim 500 m) is inderdaad aan de ruige kant. Voor doorzetters met stevige, hoge wandelschoenen aan toch heel goed te doen, vooral als je even uitkijkt waar je je voeten neerzet. De beloning zijn twee kleine, zeer oude stukjes veen met een rijke flora en superstil. Voor wandelaars die toch liever wat makkelijker lopen: ga in de tekst 'Na een linker- en rechterbocht het 1e pad RA; 't Veenschapspad' niet dat Veenschapspad op maar blijf RD gaan. Bij het Veenmuseum kun je in de tekst de route weer makkelijk oppikken.

Volstrekt onbegaanbaar stuk in route => route niet lopen!

Jan, 02-08-2013

Gisteren deze wandeling met mijn vrouw gelopen. Alles ging prima, tot we bij het ''wat vaag, rommelig en hier en daar ruig pad een flink stuk langs een kanaal' kwamen bij punt 1. Ruig doet dit pad echt geen recht aan, mijn vrouw is lelijk gevallen en verzwikte haar enkel. Ik terug om de auto te halen en dat was einde wandeling. Ik zou adviseren om deze route niet te lopen, zolang dit stuk erin zit. Ik vind de Groene Wissels precies dat 'wisselend' er zijn juweeltjes bij, maar ook volstrekt niet boeiende of lastige routes.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info