Groene Wissel 640: De Zilk

Waterleidingduinen en Strand

Groene Wissel De Zilk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  De Zilk

 • Startadres:

  bushalte Hoogduinweg, De Zilk
  Hoogduinweg
  De Zilk

 • Coördinaten:

  52°18’01” N   4°32’40” E

Het zuidelijke deel van de Amsterdamse Waterleiding Duinen heeft een veel opener karakter dan de rest van dit omvangrijke natuurgebied. Over de stilste zandpaden die daar zijn te vinden maakt u een pittige wandeling waarmee u dat open karakter zeer nadrukkelijk te zien krijgt. Na acht kilometer komt u langs de (het hele jaar door geopende) horecagelegenheden van de Langevelderslag. Na een lekkere strandwandeling van een half uurtje doorklieft u het gebied voor de tweede maal. De tocht is dan wat zwaarder want u kuiert over supersmalle paadjes door vochtige duinvalleien, over soms mulle zandpaden en gaat een klein stukje bijna padloos struinen. De beloning voor dat alles is absolute stilte, prachtige vergezichten en het zien van talrijke damherten! Voor deze tocht is een goede conditie een pre en van stevige, liefst waterdichte schoenen zult u veel plezier hebben. De wandeling is in het duingebied praktisch onverhard.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie duin-, strand- & damhertentocht

Frank van der Meer, 16-02-2018

Prachtige wandeling door de Waterleidingduinen. Voor wie een damhert van dichtbij in de mooie ogen wil kijken is dit 'the place to be'. In talrijke groepjes grazen ze hier. Je kunt ze tot op een meter of 20 benaderen (en prachtige plaatjes schieten). Halverwege duik je de duinen uit om lekker uit te waaien op het brede strand. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwdezilk

Topper

TeamKuijpervanUden, 01-01-2018

Volop in training voor de Fjallraven Classic. En wat is er dan mooier om in Nederland de altijd tot in details beschreven groene wissels van held Bart te lopen. Ook deze wandeling was weer een kadootje. Op nog geen half uurtje van Den Haag bijna 20 km struinen door de duinen. Prachtig. Pittig. Complimenten voor Bart! Keep up the good work.

Reactie op Olav

Bart van der Schagt, 15-10-2017

Olav, bedankt voor je reactie. Inderdaad, die vage paadjes maken deze route zo leuk en vooral wat avontuurlijk. Laat je niet afschrikken deze route zonder gps te lopen: daar waar het mis kan gaan anticipeer ik daarop en stuur je met extra aanwijzingen weer snel op de route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pompes Smikkelbar

Beeklaan 2

2191 AA De Zilk

Strandrestaurant Nederzandt

Langevelderslag 52 - 54

2204 AH Noordwijk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info