Groene Wissel 640: De Zilk

Waterleidingduinen en Strand

Groene Wissel De Zilk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  De Zilk

 • Startadres:

  bushalte Hoogduinweg, De Zilk
  Hoogduinweg
  De Zilk

 • Coördinaten:

  52°18’01” N   4°32’40” E

Het zuidelijke deel van de Amsterdamse Waterleiding Duinen heeft een veel opener karakter dan de rest van dit omvangrijke natuurgebied. Over de stilste zandpaden die daar zijn te vinden maakt u een pittige wandeling waarmee u dat open karakter zeer nadrukkelijk te zien krijgt. Na acht kilometer komt u langs de (het hele jaar door geopende) horecagelegenheden van de Langevelderslag. Na een lekkere strandwandeling van een half uurtje doorklieft u het gebied voor de tweede maal. De tocht is dan wat zwaarder want u kuiert over supersmalle paadjes door vochtige duinvalleien, over soms mulle zandpaden en gaat een klein stukje bijna padloos struinen. De beloning voor dat alles is absolute stilte, prachtige vergezichten en het zien van talrijke damherten! Voor deze tocht is een goede conditie een pre en van stevige, liefst waterdichte schoenen zult u veel plezier hebben. De wandeling is in het duingebied praktisch onverhard.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijke wandeling

Mirjam van Dijk, 14-06-2019

Vandaag deze mooie route gelopen, prachtig door de duinen. De klim het strand af is best pittig, maar dat wordt weer snel vergeten door het heerlijke struinen bijna zonder pad wat daarna volgt. En ondanks dat ik best vaak in dit gebied kom toch ook weer veel nieuwe stukken gelopen, een aanrader.

Prachtige tocht

A. van L., 02-04-2019

Eind maart met een waterig zonnetje deze prachtige route gelopen. Hij heeft me verrast: de natuur, de stilte, de dieren, de afwisseling in natuur. Een echte aanrader voor wie niet vies is van onverharde paadjes. Let wel op: de GPS is een must, gelukkig had ik vooraf een (gratis) app gedownload op mijn mobiel hiervoor, gezien de eerdere reacties over deze route. En bij korte-broeken-weer: je loopt een paar honderd meter door lage begroeiing met flinke doornen. Deze route zal ik zeker nog eens lopen!

Mooie duin-, strand- & damhertentocht

Frank van der Meer, 16-02-2018

Prachtige wandeling door de Waterleidingduinen. Voor wie een damhert van dichtbij in de mooie ogen wil kijken is dit 'the place to be'. In talrijke groepjes grazen ze hier. Je kunt ze tot op een meter of 20 benaderen (en prachtige plaatjes schieten). Halverwege duik je de duinen uit om lekker uit te waaien op het brede strand. Verslagje en foto's bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwdezilk

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pompes Smikkelbar

Beeklaan 2

2191 AA De Zilk

Strandrestaurant Nederzandt

Langevelderslag 52 - 54

2204 AH Noordwijk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info