Groene Wissel 192: Deinum

Acht Friese terpkerkjes

Groene Wissel Deinum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  24 km

 • Startplaats:

  Deinum

 • Startadres:

  station Deinum
  Spoorstrjitte
  9033 WJ Deinum

 • Coördinaten:

  53°11’19” N   5°43’41” E

Door het weidse Friese landschap wandelt u van terpkerkje naar terpkerkje; deze staan in de acht pittoreske, authentieke en sfeervolle Friese terpdorpjes die u met deze wandeling aandoet. Daartussen wandelt u voornamelijk over verharde (fiets)paden en doorgaans rustige wegen en een enkele keer ook langs een drukke weg. Daartegenover wandelt u ook een paar kilometer langs sloten dwars door de weilanden, dus dat maakt weer een hoop goed. Vindt u de wandeling te lang, dan kunt u deze ook in twee keer (ongeveer 12 + 12 km) lopen. U neemt dan in Jorwerd de bus naar/van Leeuwarden (ook op zondag 1x per uur, raadpleeg altijd eerst even OVR-reisinfo!). Na een langdurige regenperiode kan het traject van ruim twee kilometer door de weilanden behoorlijk soppig zijn; wel iets om rekening mee te houden... U heeft het pictogram al gezien; honden zijn uitdrukkelijk niet toegestaan!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kan weer gelopen worden

Bart van der Schagt, 05-03-2015

Deze GW behoefde geen aanpassing en kan weer gelopen worden.

GW's Deinum en Dronrijp (Fr)

Bart van der Schagt, 03-03-2015

Vanwege de sloop van enkele viaducten rond Leeuwarden zijn de GW's Deinum en Dronrijp niet volgens de routebeschrijving te lopen en daarom een poosje van internet afgesloten.

8 Friese terp kerjes

Jan van Gelderen, 15-02-2014

Schitterende wandeling, gelopen op 14-02-2014 samen met Nanke. Route beschrijving duidelijk. Alleen het stukje tussen Jorwerd en Leons was slecht te lopen, natte weilanden en veel modderige stukken. Dit stukje, tevens Japikspad, moeilijk te vinden. Voor de rest een topper. Horeca is door de week gesloten, jammer.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info