Groene Wissel 225: Delfzijl-West

De wierde van Biessum

Groene Wissel Delfzijl-West
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  5 km

 • Startplaats:

  Delfzijl

 • Startadres:

  station Delfzijl West
  Hogelandsterweg 1
  9934 RM Delfzijl

 • Coördinaten:

  53°19’55” N   6°54’25” E

Deze Benjamin onder de Groene Wissel-wandelingen voert u rond en door het dorpje Biessum en over landwegen naar en door de bossen ten westen daarvan. Biessum ligt rond een wierde, een van de best bewaarde in de provincie Groningen. De oorspronkelijke stervormige verkaveling is nog vrijwel helemaal terug te vinden. De woningen en boerderijen staan aan de ossengang (de Ossenweg) die nog intact is. Het dorpje heeft geen eigen kerk, ook nooit gehad; voor het kerkbezoek moesten de Biessumers via het kerkpad naar de nabijgelegen kerk van Uitwierde. Kortom; een leuke korte wandeling die u uitstekend kunt combineren met een bezoek aan de gezellige binnenstad van Delfzijl en de zeehavens.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling

Bram van Vliet, 20-03-2017

01-03-2017 Leuke wandeling, de moeite waard om vanaf Biessum een extra ommetje te maken naar Uitwierde.

Wierdewandeling

Kees en Elly Schout, 27-12-2016

Op tweede kerstdag 2016 onderweg naar het nabijgelegen Farmsum even deze korte wissel 'meegenomen'. Ondanks de hier en daar nogal drassige paden goed te doen. Zoals gezegd, de route is kort maar afwisselend, met name de Biesummer wierde is de moeite waard. Het fotoverslag vindt u op: http://photocws.jalbum.net en kiest u De wierde van Biessum.

Klein maar fijn

Albertine Schoester, 09-05-2013

Vandaag, Hemelvaartsdag, deze korte route gelopen. Zoals altijd is de routebeschrijving uitstekend. Er was onderweg zoveel te zien dat ik zelf niet goed oplette. Dom van me. Binnen 5 minuten sta je in de polder. Op de wierde tref je cultuurlandschap. Daarna weer polder een stukje bos met wat waterpartijen en daarna weer terug naar het station. Als je in de buurt bent zeker een aanrader.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info