Groene Wissel 10: Den Haag Centraal 1

Meijendel en Clingendael

Groene Wissel Den Haag Centraal 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Den Haag

 • Startadres:

  station Den Haag Centraal
  Koningin Julianaplein 10
  2595 AA Den Haag

 • Coördinaten:

  52°4’53” N   4°19’23” E

Vanaf station Den Haag Centraal wandelt u binnen een paar minuten door het prachtige Haagse Bos en daarna door de Wassenaarse landgoederen naar duingebied Meijendel. Daarin maakt u een prachtige afwisselende wandeling, komt langs een pannenkoekenboerderij en brengt een bezoek aan de Waalsdorpervlakte. Door het romantische park Clingendael en nog een stukje Haagse Bos wandelt u weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Hanno Weima, 14-01-2020

Een mooie en vooral ook heerlijke wandeling!

Prachtige wandeling!

Dick van Voorthuizen, 14-01-2020

Wij hebben deze op een redelijk zonnige maar wel winderige zaterdag in januari gelopen. Een mooie route met veel afwisseling. Imponerend zijn de vier houten kruisen bij de herdenkingsplaats op de Waalsdorpervlakte. Wij hadden wat moeite om het rood/wit gemarkeerde stuk te vinden, omdat het eerste paaltje geel is. Tip: met je rug naar ingang Bezoekerscentrum, rechts de hoek om, geel gemarkeerde pad volgen. Na 50 meter zie je het eerste rood/witte paaltje. Een persoonlijk verslag met foto's van onze tocht is te vinden op https://www.grijsopreis.nl/wandeling-bij-den-haag/

Omleiding in begin van route

Bart van der Schagt, 30-12-2019

Vanwege de vele afgelopen protesten van boeren en bouwlieden is het Malieveld vanwege een (letterlijk) grondige renovatie afgesloten met hoge bouwhekken en kun je daar de route niet volgen. Volg onderstaand tijdelijk alternatief: Vanuit de stationshal de uitgang bij de tramhaltes nemen. Direct rechtsaf richting Malieveld. De Bezuidenhoutseweg rechtdoor oversteken en rechtsaf strak langs het hekwerk lopen richting Hotel Babylon naar de kruising met verkeerslichten. Zoveel mogelijk links lopen op het fietspad( druk fietsverkeer). Bij de verkeerslichten linksaf en na 50 meter rechtsaf rijbaan, viadukt en nog een rijbaan oversteken. Je loopt nu RD het Haagse bos in en kunt daar de routebeschrijving oppakken.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info