Groene Wissel 257: Den Haag-Mariahoeve

Huis ten Bosch

Groene Wissel Den Haag-Mariahoeve
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Den Haag

 • Startadres:

  station Den Haag Mariahoeve
  AEGONplein 4
  2591 TV Den Haag

 • Coördinaten:

  52°5’26” N   4°22’8” E

Al binnen een paar minuten wandelt u door de prachtige groenstroken van het Haagse Hout en door park De Horsten naar landgoed Reigersbergen. Voordat u daar doorheen gaat, maakt u eerst even een leuk ommetje door Park Marlot. Na het bezoek aan Huis ten Bosch maakt u een rondje om de grote vijver in het Haagse Bos en wandelt langs groene singels, over een schitterende houtkade en langs de Schenkwetering over een prachtig pad langs graslanden weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Oases van rust in een drukke woonstad

Henk, 04-04-2018

De Groene Stadswissel Den Haag-Mariahoeve gewandeld. Het was een zonnige dag en ideaal weer om te lopen, na alle nattigheid in de dagen ervoor. Hoewel we regelmatig stadswijken overstaken, van de ene groenstrook naar het andere park, was het een wandeling waar je je toch echt middenin de natuur voelde. Deze oases van rust, in een drukke woonstad met behoorlijk intensief verkeer er doorheen, fungeren als groene longen. Na het winkelcentrum Mariahoeve, waar het gezellig druk is, het winkelend publiek doet de laatste Paasinkopen, duiken we het eerste parkje in. De straten in deze wijk hebben allemaal edelsteennamen en eindigen op horst. Een wijk met veel groen. Het grote gebouw bij punt 3 genoemd is het Louwman-museum, hier kun je 's werelds oudste privé collectie antieke- en klassieke automobielen bewonderen. In het park Marlot zie je aan de rododendronstruiken dat de lente er toch aan zit te komen De vele knoppen hiervan zullen in mei-juni hun kleuren volop laten zien. Het Huis Ten Bosch staat in de steigers, zelfs de wachtpost van de Marechaussee is er niet. Dit toekomstige onderkomen van de koninklijke familie zal wel een hele verandering voor hun zijn. Deze leuke afwisselende wandeling langs de randen van woonwijken en op het einde nog over een wandelpaadje langs de Schenkwetering was voor een deel onbekend terrein. Routebeschrijving was nauwgezet beschreven, zodat we deze foutloos konden lopen.

Groene stdaswandeling

Annemarieke Verheij, 30-11-2013

Hoe hoog een wandeling in je persoonlijke favorietenlijst eindigt, wordt bepaald door meerdere factoren: de omgeving, de hoeveelheid groen, het weer etc. Hiermee zal deze Groene Wissel niet in mijn top 10 komen, daarvoor kom je teveel bebouwing tegen en was het weer te wisselvallig. Maar het is zonder meer een hele aangename stadswandeling met veel meer groen dan je zou verwachten. Vooral het het Park Marlot en het Haagse Bos vind ik erg mooi. De routebeschrijving is zoals gebruikelijk weer prima in orde.

Verrassend groene route

ER, 01-10-2013

Heel leuk hoor, zo n wat kortere middagwandeling. Verrassend groene route onder de rook van de grote stad. En wat een lekkere taart bij de horecastop!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info