Groene Wissel 418: Den Ham OV

De Zandstuve en Linderbeek

Groene Wissel Den Ham OV
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Den Ham (Ov)

 • Startadres:

  bushalte Smitstraat, Den Ham (Ov)
  Smitstraat
  Den Ham (Ov)

 • Coördinaten:

  52°27’45” N   6°29’42” E

Na het gezellige centrum (met een authentieke brink) wandelt u over vele lommerrijke landwegen naar en door De Zandstuve bij Vroomshoop, een bosrijk natuurgebied waar het over de doorgaans stille slingerpaden bijzonder aangenaam wandelen is. Het tweede deel van de wandeling voert u over een paar graspaden langs sloten en een enkel rustig boerenasfaltwegje naar de Linderbeek. Over de kilometerslange (zomers bloemrijke!) graspaden daarlangs kuiert u weer naar de bushalte in Den Ham. Deze wandeling gaat voor ongeveer 1/4 deel over verharde paden en wegen. Onderweg komt u 3x langs horeca met beperkte openingstijden, o.a. Berghoeve Brouwerij en Lindetuinen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Hennie Colijn

Bart van der Schagt, 06-09-2013

Vanaf punt 4 loop je langs de beken geheel over de paden van het Wandelnetwerk. Dit deel is tot stand gekomen in samenwerking met het Waterschap. Zij hebben m.i. daardoor de morele plicht deze paden begaanbaar te houden. Binnenkort vindt de jaarlijkse schouw plaats en zullen de paden wel gemaaid worden. Mocht het volgend jaar weer zo erg zijn, dan zal ik een klacht bij de Netwerkbeheerder en het Waterschap indienen. Bedankt voor het melden!

Wandelen

Hennie Colijn, 06-09-2013

Goedenavond Ik heb de Groene Wissel in Den Ham Gewandeld, maar 2x langs een beek waarvan 1 van het wandelnetwerk, maar het gras en de brandnetels waren veel te hoog. Kan dit niet een keer gemaaid worden, ik ben zeer nat thuis gekomen. is dit een tip? Met vriendelijke groet Hennie Colijn.

GW Den Ham

Gerrit-Jan, 31-08-2013

een mooi stukje Overijssel wat ik eigenlijk alleen maar kende uit de avonden waarop we naar de rally hier in de omgeving gingen. Overdag dus zeker de moeite waard. Heel afwisselend en lekkere paden en wegen. Het laatste stuk langs de beek hebben we niet gedaan want hoog nat gras en korte broek gaat niet echt lekker samen. (veel brandnetels)

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info