Groene Wissel 50: Den Helder 1 (Texel)

Waddeneiland Texel, Mokbaai en Strand

Groene Wissel Den Helder 1 (Texel)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Den Helder

 • Startadres:

  station Den Helder
  Middenweg 176
  1782 BL Den Helder

 • Coördinaten:

  52°57’26” N   4°45’37” E

Vanaf het station naar de veerboot wandelt u voor een groot deel over het interessante marinemuseumcomplex. Na de overtocht gaat u direct aan de wandel rondom de fraaie, langerekte Mokbaai. U kuiert daar door natuurreservaat 'De Geul' en geniet van de grote duinmeren. Na een ruim 5 km lange strandwandeling over De Hors (een ruim 1 kilometer breed strand) en het Noordzeestrand wandelt u door de binnenduinen (met van binnen te bezichtigen bunkers) naar het gezellige dorpje Den Hoorn. Door de polders van het Hoorndernieuwland wandelt u weer naar de veerboot. Terug in Den Helder reist u met de bus (gratis!) naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Immens breed strand

Rina Burggraaff, 10-02-2018

Wij hebben afgelopen week met het mooie winterweer het Texelse deel van de wandeling gelopen. Wat een mooie tocht over De Hors met een immens breed strand (wind in de rug!) en later ook door het pittoreske Den Hoorn. Bart, weer hartelijk dank!

Reactie op Adri Timp

Bart van der Schagt, 17-10-2017

Adri, bedankt voor het melden! Ik ga de route aanpassen.

Vakantiegevoel

Adri Timp, 16-10-2017

Deze tocht stond al lang op mijn verlanglijstje. Het wachten was op mooi weer in een weekeinde. Gisteren was het zover. Een prachtige tocht. Bij het overvaren begon direct het vakantiegevoel. En ondanks dat het een zondag was, erg mooi weer en veel toeristen, kwam ik maar weinig mensen tegen. Heerlijk rustig dus. Op het strand ben ik niet strak langs de duinen gelopen, maar heb ik de waterrand gevolgd (de 'punt'op het kaartje). Dit is ca. 3 km meer, maar wel erg mooi. De wandeling van station naar de haven is 30 minuten. De boot gaat 1x per uur op het halve uur. Omdat mijn trein vlak voor een heel uur aankwam 'durfde' ik de wandeling niet aan, maar heb de bus genomen. Bus 33 op perron E, handig, snel en nog gratis ook. En je kunt uitgerust aan het Texel-avontuur beginnen. De gewetensnood knaagde, dus ik heb de wandeling door Den Helder ná Texel gedaan, dus van de haven naar het station. Een wandeling die de moeite waard is, dus zeker niet overslaan! De route is uitstekend beschreven. Ik heb twee details: strandpaal 10130 bestaat niet, het is strandpaal 10000. En bij het begin van 2 staat: 'na een overstapje LA naar beneden'. Dit kan niet meer, de weg is daar afgezet met een (permanent ogend) lint, en er staat een bordje: 'Geen toegang, rustplaats voor vogels'. Aanvankelijk dacht ik: 'Wat nu?', maar circa 200 meter verderop kun je alsnog omlaag.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Havenrestaurant Texel

Pontweg 3

1797 SN Den Hoorn

Strandpaviljoen Paal 9

Hoornderslag 8

1797 RT Den Hoorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info