Groene Wissel 458: Deventer

Langs de IJssel en Dikke van Dale

Groene Wissel Deventer
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  station Deventer
  Stationsplein 5
  7411 HB Deventer

 • Coördinaten:

  52°15’24” N   6°9’39” E

Voordat u over een wandelboulevard een flink stuk langs de uiterwaarden van de IJssel loopt, maakt u eerst een leuke wandeling door het vele groen dat Deventer u te bieden heeft. Het mooiste is wel het enorme park 'Het Nieuwe Plantsoen' met een prachtige vijver, een dierentuin en een oude watertoren. Eenmaal langs de IJssel kunnen de diehards onder u er voor kiezen over de graspaden door de uiterwaarden te banjeren. Na wat karakteristieke sfeervolle Deventer straten en een enkel nauw steegje kunt u lekker uitrusten en wat nuttigen bij Grand Café 'Dikke van Dale', u weet vast wel waar die naam vandaan komt. Langs de majestueuze Lebuinuskerk, het Stadhuis, door gezellige winkelstraten en over het 'Vogeleiland' kuiert u weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Tijdelijk kleine omleiding

Bart van der Schagt, 28-05-2017

Loop je bij de sportvelden tegen tijdelijke werkzaamheden aan de paden aan, volg dan deze kleine omleiding: voor het sportveldenhek LA en volg het pad langs het sportveld tot de rechterbocht. Daar LA naar de PC Hooftlaan en verderop kom je uit op J. van der Vondellaan.

Prima beschreven!

NE, 19-05-2017

Vandaag deze wandeling gelopen. Prima beschreven!

Zonsondergang in Deventer

Roelie Waanders-Hilbrink, 26-11-2016

Woensdag 23 november een prachtige 'groene' namiddag/avondwandeling gemaakt in Deventer. Eerst over het Vogeleiland, vervolgens dwars door een woonwijk verrassend uitkomend in het indrukwekkende Nieuwe Plantsoen, waar we al wandelend de zon zagen ondergaan. Na een korte kennismaking met een grote groep ganzen, vervolgden we de wandeling langs de IJssel richting het centrum. Hier eerst heerlijk Mexicaans gegeten en toen weer door de lege winkelstraten richting station. Aanrader!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info