Groene Wissel 568: Dieren

Pannenkoekroute Carolinahoeve

Groene Wissel Dieren
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

Na een stukje fietspad langs een drukke weg wandelt u over een prachtige bosrandweg (met zicht op glooiende akkers) en door zeer afwisselende bostypen naar de Carolinahoeve, een midden in het bos gelegen pannenkoekenboerderij van Natuurmonumenten. Daarna volgen stijgende en dalende paden door de prachtige, sfeervolle bossen van landgoed Twickel (Hof te Dieren). Bijna aan het einde beklimt u de Carolinaberg waar maar liefst veertien boslanen op uitkomen. Over glooiende akkers kuierend bent u daarna weer vlot bij het station. Om u in het bos niet te laten verdwalen worden in de routebeschrijving talrijke aanwijzingen gegeven.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Joop Huiskens

Bart van der Schagt, 05-11-2017

Joop, bedankt voor je reactie. Met de verdwene/veranderde aanwijzingen ga ik aan de slag.

Groene wissel 568 Dieren

Joop Huiskens, 04-11-2017

Gisteren 3-11-2017 deze wandeling gelopen. Nabij het station nog steeds werkzaamheden Vanuit het station zijn we rechtuit gegaan (Koningin Julianalaan). De eerste straat rechts (Prins Bernhardlaan) ; deze buigt naar rechts en aan het eind ga je naar links. Bij de kruising met een grote weg (Hardewijkerweg) (bij huisnummers 18/20) deze weg oversteken - je bent nu weer op de route Bij punt 3 staat 'Tegen de bosrand bij het veerooster LA'. Er is geen veerooster maar een hek. Na dit het ga je LA Bij punt 3 staat eveneens 'gaandeweg ziet u een hek met klaphek' Dit hek heb ik niet gezien - is er volgens mij niet. In ben het eerste pad links gegaan. (mede dankzij de gps-route)

Pannenkoekwandeling Dieren

Vera Wandelt, 18-11-2016

Tijdens onze vakantie in september liepen we deze fraaie pannenkoekwandeling bij het Gelderse Dieren. De wandeling leid je over de mooiste bospaden van het Hof te Dieren met als hoogtepunt de Carolinaberg. Lees meer over deze wandeling in mijn blog: https://verawandelt.wordpress.com/2016/09/13/pannenkoekwandeling-dieren/

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Schilderij

Harderwijkerweg 3

6952 AB Dieren

Pannenkoekenhuis Carolinahoeve

Carolinahoeve 1

6994 JB De Steeg

Restaurant De Peerdestal

Zutphensestraatweg 50

6955 AK Ellecom

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info