Groene Wissel 568: Dieren

Pannenkoekroute Carolinahoeve

Groene Wissel Dieren
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

Na een stukje fietspad langs een drukke weg wandelt u over een prachtige bosrandweg (met zicht op glooiende akkers) en door zeer afwisselende bostypen naar de Carolinahoeve, een midden in het bos gelegen pannenkoekenboerderij van Natuurmonumenten. Daarna volgen stijgende en dalende paden door de prachtige, sfeervolle bossen van landgoed Twickel (Hof te Dieren). Bijna aan het einde beklimt u de Carolinaberg waar maar liefst veertien boslanen op uitkomen. Over glooiende akkers kuierend bent u daarna weer vlot bij het station. Om u in het bos niet te laten verdwalen worden in de routebeschrijving talrijke aanwijzingen gegeven.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Annelies Homan-Meijer

Bart van der Schagt, 15-06-2019

Die afgesloten bospaden zijn gelukkig van tijdelijke aard: totdat het stormhout eruit is gehaald. Ik denk dat Annelies die parkeerplaats te schuin naar rechts is overgestoken, dan klopt haar bevinding wel. Dat asfaltpad met slagboom is niet te missen...

Bospaden afgesloten

Annelies Homan-Meijer, 15-06-2019

Gisteren 14 juni 2019 in Dieren de pannenkoekroute Carolinahoeve van 10 km gelopen. De 1e helft tot de Carolinahoeve geen enkele probleem, wel op de bospaden al veel takken maar daar kon je makkelijk omheen. Na de Carolinahoeve bleek de wandeling zoals beschreven niet meer mogelijk. De bospaden van landgoed Hof te Dieren bleken met een groot bord afgesloten te zijn vanwege de grote stormschade die is ontstaan in juni. Daarnaast nog een opmerking over de beschrijving van de route in het begin. '50 m daarna op het asfaltpad met slagboom 'Hof te Dieren' LA. Je kunt daar niet linksaf en om verwarring te voorkomen zou ik ervan maken '50 m daarna op het asfaltpad met slagboom 'Hof te Dieren' RD.

Reactie op Joop Huiskens

Bart van der Schagt, 05-11-2017

Joop, bedankt voor je reactie. Met de verdwene/veranderde aanwijzingen ga ik aan de slag.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Schilderij

Harderwijkerweg 3

6952 AB Dieren

Pannenkoekenhuis Carolinahoeve

Carolinahoeve 1

6994 JB De Steeg

Restaurant De Peerdestal

Zutphensestraatweg 50

6955 AK Ellecom

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info