Groene Wissel 606: Doezum

Groninger Westerkwartier, route 4

Groene Wissel Doezum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Doezum

 • Startadres:

  bushalte Kerkplein, Doezum
  Provincialeweg
  Doezum

 • Coördinaten:

  53°12’09” N   6°14’58” E

Het stuk langs de drukke weg en over een stil asfaltwegje door landelijk gebied gaat u snel vergeten als u daarna over talrijke goed begaanbare graspaden dwars door polder de Kale Weg naar het Blotevoetenpad wandelt. Over dat pad kuierend valt er heel wat te beleven: stapstenen door een moeras, waadplaatsen door een beekje, een bank midden in het water, hangbanken, een bungelbank, plankenpaden door moerasbosjes, een trekvlotje, blubberpaden en u kunt zelfs een modderbad nemen. Voor de natte-, blubber-, en modderbadpaden zijn droge alternatieven. Bijzonder avontuurlijk allemaal! Na koffie- en theetuin Blote Voetenhof volgt een werkelijk schitterend graspadentraject van maar liefst vijf kilometer dwars door de Doezumermieden, onderweg gaat u tientallen klaphekjes door en steekt middels brede met gaas bespannen planken menig slootje over. Na de schelpenpaden door het Doezumerbos bent u weer snel bij de bushalte. Kortom: een ultieme wandeling voor avontuurlijk ingestelde wandelaars die van absolute rust en stilte houden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Blote voeten pad

Jan van Gelderen, 21-09-2020

Ook op 21 september was de route via het blote voetenpad nog Volg daarom de route zoals voorgaande schrijver heeft beschreven. Prachtige wandeling heel veel goed te lopen graspaden en heel, heel veel klaphekjes. Een echte aanrader!

Blote voetenpad afgesloten

Anko Drent, 15-08-2020

Helaas is door de corona (Een deel van) het blote voetenpad afgesloten. Hierdoor kan de route wel gelopen worden maar moet men op de Jiltdijksreed niet linksaf richting kaleweg/ blote voetenpad maar daar rechtsaf gaan, einde weg links en doorlopen naar de theetuin blote voetenhof. Het is mogelijk om v.a. hier een aangepast rondje te lopen over het blote voetenpad en vanaf hier kun je deze werkelijk prachtige route weer vervolgen. Want vanaf hier is de route super, vooral in dit jaargetijde. Helaas ben ik niet zo goed om een tijdelijke aanpassing goed te omschrijven maar ik hoop dat je met de plattegrond een heel eind komt .... veel wandelplezier!!!

Mooier dan verwacht!

Nina Janssen, 07-07-2019

Het klopt: wij zijn het asfalt vergeten zodra we erafgestapt zijn, want vanaf dat moment is dit een zeer fraaie route. Goed gekozen verborgen paadjes met weinig mensen, ook het blotevoetenpad was redelijk rustig (het was niet zo warm vanmiddag) en het lange graspad is inderaad fantastisch! We lopen dwars een kudde jonge, nieuwsgierige maar zeer zachtaardige paarden, erg leuk. Dank!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theetuin Blotevoetenhof

Peebos 1A

9865 TG Opende

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info