Groene Wissel 310: Dokkum 1

Landelijk Wâlterswâld

Groene Wissel Dokkum 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Dokkum

 • Startadres:

  busstation Dokkum
  Stationsweg 16
  9101 HZ Dokkum

 • Coördinaten:

  53°19’45” N   6°0’6” E

Wat ligt het er toch lieflijk en rustiek bij: het bijna 1.000 inwoners tellende Friese dorpje Wâlterswâld aan de rand van de Dokkumer Wouden. Na de prachtige stadswandeling door Dokkum (u komt langs een paar fraaie kerken, de Waag, het oude Raadhuis en een gracht) wandelt u na de Bonifatiuskapel door een brede groenstrook ongemerkt door de nieuwbouwwijken het weidse Friese landschap in. Over een doorgaans rustige asfaltweg (met onderweg prachtige boerderijen) wandelt u naar Wâlterswâld. Vanaf daar kuiert u over schitterende bomenrijke graspaden langs bosjes en een enkel asfaltwegje door vogelrijke polders naar het Dokkumer Grootdiep. Wederom door groenstroken, een park en nog even door het oude centrum wandelt u weer naar de bushalte. Deze wandeling gaat voor een flink deel over verharde paden en wegen en buiten Dokkum komt u geen horeca tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

GW 310

Jan van Gelderen, 29-11-2020

Wij hebben deze wandeling op 29-11-2020 gelopen vanuit Walterswald dit ivm parkeren. Bij het kerkje heb je een mooie parkeerplaats. Een schitterende route, vooral het stuk door Dokkum. Een aanbeveling is om eens door de tuin van de Bonifatius kerk te lopen erg indrukwekkend. Opnieuw hulde voor de route beschrijving. Dit is een echte aanrader.

Dokkum

Anton Kraus, 08-01-2013

Een heel leuke wandeling.Echter m.i.nog een aanvulling op de routebeschrijving.Bij 3 na asfaltpolderwegje nog toevoegen:(let op de karakteristieke schoorsteen van de v.m. steenfabriek te Oostrum;een industrieel monument).

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info