Groene Wissel 289: Domburg

Strand en Zeeuwse kreken

Groene Wissel Domburg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Domburg

 • Startadres:

  bushalte Markt, Domburg
  Markt
  Domburg

 • Coördinaten:

  51°33’49” N   3°29’50” E

Na het gezellige centrum maakt u eerst een lekkere strandwandeling van een halfuur. Daarna wandelt u een flink stuk door West-Walcherens weidse akkerlandschap over doorgaans rustige, enkele met slee- en meidoorn omhaagde, verharde plattelandswegjes en een fietspad naar de kreken. Langs die kreken wandelt u over graspaadjes, weilanden, akkerranden en zelfs over de kreekoevers; onderweg steekt u tweemaal middels een trekvlot een brede sloot en een kreek over, dus heel avontuurlijk allemaal. Na dat krekentraject voert de tocht langs het fraaie kasteel Westhove, door de bossen van het prachtige landgoed Hoogduin en over het strand wandelt u weer naar het centrum. Let op!, als er in de wintermaanden een laagje ijs op het water ligt, kunt u de trekvlotjes niet bedienen. Dan komt u alleen de kreken over als het ijs dik genoeg is om er overheen te lopen!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Lekker afwisselende wandeling

Frank van der Meer, 01-09-2016

Leuke en afwisselende wandeling vanuit het Zeeuwse Domburg. Je begint met een strandwandeling, gaat dan polderen, duikt onder in een wirwar van Zeeuwse kreken en eindigt weer op het weidse strand. Tussendoor bezoek je nog even een mooi kasteel. Lekker tochtje al met al. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwdomburg

Groene Wissel Domburg

P Saers, 08-05-2016

Op 3 mei 2016 deze wandeling gelopen. Opgepikt ter hoogte van de Camping Westhove. Hele beschrijving klopt. Op de duinafgang voorbij Domburg is een geweldig bankje om te zitten met mooi uitzicht. Voor ons ongeveer halverwege. Daarna volgt wat asfalt maar de route langs de kreek is weer erg genieten.

Prachtige wandeling

Olijve, 12-08-2015

Gisteren deze prachtige wandeling gemaakt. Erg afwisselende omgeving. Perfecte routebeschrijving. Met het OV vanuit Amsterdam is het voor ons een hele rit om hier te komen, maar de wandeling is het dubbel en dwars waard!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Tramzicht

Stationsstraat 8

4357 BK Domburg

Theetuin De Koektrommel

Oude Grintweg 3a

4363 RD Aagtkerke

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info