Groene Wissel 525: Dronten, Roggebotsluis

Stille Polderbossen

Groene Wissel Dronten, Roggebotsluis
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Dronten

 • Startadres:

  bushalte Roggebotsluis, Dronten
  Hanzeweg
  Dronten / Roggebotsluis

 • Coördinaten:

  52°32’59” N   5°50’59” E

In oostelijk Flevoland liggen de oudste bossen van deze in de jaren 50 drooggelegde polder. Het Revebos en de bossen van het Roggebotzand vormen samen een groot, zeer afwisselend bosgebied waarin het heerlijk (en vooral heel stil) wandelen is. Niet alleen de afwisseling in bostypes is groot maar ook de paden waar u met deze route over wandelt: lommerrijke karrensporen, vele graspaden, af en toe een struin- en akkerrandpad en u komt door een heus kabouterbos. Onderweg kuiert u regelmatig flinke stukken langs de Roggebottocht; een bosvaart met moerassige verbredingen waarlangs de flora welig tiert. De laatste 2 km. legt u af over een fietspad strak langs het Veluwemeer met een weids uitzicht over het oude land. In Roggebotsluis kunt u aan de koffie bij het Roggebouthouse en onderweg komt u langs een ijsboerderij en een gezellig pannenkoekenrestaurant (met kabouterspeeltuin).

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi route en fantastische beschrijving!

Henk en Anne-Marie, 23-02-2019

Ik wil doorgeven dat het een hele mooie route was en de beschrijving was fantastisch, we zijn niet een keer fout gelopen, geweldig. De moeite waard en we gaan deze route vast nog eens lopen in een ander jaargetijde.

Mooie wandeling

Saar, 28-04-2018

Wat is Flevoland mooi. Prachtige bossen en water. Onderweg volop genieten van rust en ruimte en leuke plekken waar je kunt rusten en genieten van een versnapering.

Welkom

Bart van der Schagt, 06-10-2016

Hier en daar verwijs ik in de routebeschrijving naar paaltjes met bordje 'Welkom'. Die paaltjes staan er nog wel, maar op een enkele ontbreekt het bordje. Zal wel tijdelijk zijn, maar toch...

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Het grote Kabouterbos

Roggebotweg 21

8251 PS Dronten

IJsboerderij De Flevopionier

Reveweg 4

8251 PW Dronten

Restaurant-cafetaria Roggebothouse

Hanzeweg 45

8251 PT Dronten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info