Groene Wissel 368: Dronten

Wisentbos en Dorpsbos Dronten

Groene Wissel Dronten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Dronten

 • Startadres:

  station Dronten
  De Noord
  Dronten

 • Coördinaten:

  52°32’2” N   5°43’15” E

Na het wat minder aangename kilometertje van het station naar het dorpscentrum maakt u na dat centrum een leuke wandeling door het vele groen dat Dronten u te bieden heeft. Over schelpenpaden langs een brede vaart kuiert u naar het Wisentbos (met horeca). Daar hebben het I.V.N. en S.B.B. een prachtig natuurpad uitgezet welke u grotendeels gaat volgen met onderweg vele infobordjes over de flora en fauna, dat wordt dus een leerzaam stukje. Na dit Wisentbos wisselt u naar het Dorpsbos Dronten, ook dat mag er met de vele prachtige wandelpaden zijn. Daarna bent u weer spoedig in het centrum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Een korte maar voldoende afwisselende wandeling in het groen

Henk, 19-07-2018

Vandaag 19-07-2018 liep ik de Groene wissel 368 Dronten. Ik was voor de grootste warmte op pad en stapte om 08.00 uur in Dronten uit de trein. Het traject naar het dorpscentrum laat de bedrijvigheid zien van voornamelijk bedrijven die zich bezighouden met woninginrichtingen, technische bedrijven en autobedrijven. Het valt op dat de toegangswegen naar het centrum breed en ruim voorzien zijn van groen en openheid. Ook in het winkelcentrum zijn brede promenades en pleinen. Door de hoge gebouwen, winkels met woningen daarboven, is het hier ook prettig wandelen. Er waait zelfs een verkoelend windje door deze brede straten. De woonwijkjes zijn voorzien van nette bloemrijke tuintjes. Na de brug met groene bogen loop je geruime tijd langs het brede vaarwater. Daarna moet je even als een paard een beetje ploeteren over het zanderig ruiterpad, maar na de dorpsboerderij komen er al gauw schelpenpaden en betonpaden. Eerst passeren we een viertal hoge houten huisjes. Dit zijn insectenhotels, waarin allerlei insecten beschutting kunnen vinden en ook in kunnen nestelen. Het volgende traject loopt door het Wisentbos, IVN en SBB hebben hun best gedaan om middels bordjes te wijzen op vogels en bomen die je hier tegen komt. Door de uitgestrektheid, niveauverschillen in hoogtes, waterpartijen en goed beloopbare paden is dit een prachtig stuk natuur. Vanaf de heuvel heb je een mooi overzicht over de polder. Je kijkt over een fris groen aspergeveld, waarvan de oogst al is geweest. Na de oversteek van de brede vaart waar je in het begin langs de andere kant liep, loop je al gauw weer een mooi rustig bos in. 'Het dorpsbos van Dronten'. Brede- en smalle paden volgen elkaar op en voordat je het in de gaten hebt loop je de bebouwing van Dronten binnen. Dit is een leuke bungalowwijk, waarin de ontwerpers hun creativiteit kwijt konden. Via aardige achteraf paadjes rondom school en kerk bereik je weer het uitgebreide winkelhart van Dronten. Een korte maar voldoende afwisselende wandeling in het groen.

Leerzame route

RZ, 15-05-2014

Bedankt voor het uitzetten van deze leerzame route.

Groene Wissel Dronten

Carla Broeders, 23-05-2013

Op 9 mei 2013 genoten van deze bijzonder plezierige wandeling. Zeer duidelijke beschrijving, de zon liet zich van haar beste kant zien en de bermen langs de vaart stonden vol koolzaad en fluitenkruid, werkelijk wonderschoon. Kortom: een aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info