Groene Wissel 384: Drunen

De Brabantse Sahara

Groene Wissel Drunen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Drunen

 • Startadres:

  bushalte Beethovenlaan, Drunen
  Beethovenlaan
  Drunen

 • Coördinaten:

  51°40’51” N   5°7’54” E

U gaat een prachtige en vooral avontuurlijke tocht maken door de Loonse en Drunense Duinen. In dit natuurgebied ligt één van de meest uitgestrekte 'levende' stuifzandgebieden van West-Europa; de wind heeft hier vrij spel waardoor het landschap volop in beweging blijft. Zand is echter niet het enige wat u te zien krijgt: de bossen om dit enorme stuifzandgebied mogen er ook zijn, ze zijn zeer afwisselend en met deze route loopt u daarin over de meest stille kilometerslange slingerpaadjes. Voordat u aan deze tocht begint een paar waarschuwingen en tips: maak deze tocht liever niet met mistig of nevelig weer want over het stuifzand lopen nauwelijks paden, u loopt van het ene naar het andere oriënteringspunt en daar is een goed helder zicht voor nodig. In de zomer kan tijdens een warme dag de temperatuur tot ver over de dertig graden oplopen en is de zonnestraling, mede door de weerkaatsing op het zand, zeer intensief. Bescherm u daar afdoende tegen en neem een ruime hoeveelheid (2L) drinken mee. Het lopen door rul zand is vermoeiend, een goede conditie is een pre en trek stevig schoeisel aan. Om u niet te laten verdwalen zijn de richtingveranderingen gedetailleerd beschreven. Sommige wandelaars vinden dat niet nodig, voor anderen geeft dit de extra zekerheid op het goede pad te zijn. Deze tocht is uitermate geschikt om met gps te lopen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi en inspannend

Gerard, 08-07-2019

Erg mooie wandeling door prachtig landschap. Inspannend maar het is de moeite waard. Er staan alleen best veel eiken in dit gebied en er wordt veel gewaarschuwd voor de eikenprocessierups aan de randen van het gebied. Bij de landweg bijna aan het eind wordt zelfs geadviseerd de weg niet te nemen. Die weg is makkelijk te vermijden, maar dat geldt niet overal waar eiken staan. Erg jammer, maar dan maar kleding aanpassen, gps gebruiken om om te lopen en kans op wat jeuk accepteren....

Reactie op Lidwin van Oostrom

Bart van der Schagt, 10-02-2019

Ja, Lidwin: het is en blijft een avontuurlijke wandeling waarbij 'verdwalen' niet tot de onmogelijkheden hoort. Daarom is het beter deze route met gps te lopen...

Brabantse Sahara

Lidwin van Oostrom, 10-02-2019

Geweldige wandeling , al verdwaalt iedereen denk ik zo . paaltje Do7 niet meer aanwezig, tenminste ik kon deze niet vinden. en bij punt 7 het vage paadje was 8-2-2019 erg vaag hebben verder op gps/law markering gelopen. maar de wandeling was de moeite waard.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Rustende Jager

Oude Bosschebaan 11

5074 RC Biezenmortel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info