Groene Wissel 555: Duivendrecht

Bijlmermeer en Gaasperplas

Groene Wissel Duivendrecht
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Duivendrecht

 • Startadres:

  station Duivendrecht
  Stationsplein 1
  1115 BZ Duivendrecht

 • Coördinaten:

  52°19’25” N   4°56’11” E

Een wandeling met grote contrasten. Over voet- en fietspaden langs singels, door groenstroken, parken en flatparkjes wandelt u dwars door de Bijlmermeer. De Amsterdamse wijk Bijlmermeer is niet alleen bekend van de talrijke enorme flatgebouwen maar helaas ook van de Bijlmervliegramp (1992); u bezoekt de locatie daarvan en het gedenkmonument. De terugweg gaat over prachtige wandelpaden door het Gaasperplaspark en langs de Gaasperplas zelf. Daarna komt het prachtige Nelson Mandelapark (voormalig Bijlmerpark) aan de beurt. Na een multiculturele markt kuiert u door een park en groenstroken langs vaarten weer naar het station. Onderweg komt u langs of in de buurt van een enkel winkelcentrum met horeca. De kaart op de volgende pagina is extra groot, dus kunt u naar eigen inzicht hier en daar wat van de route afwijken. Deze wandeling kan met normale schoenen gelopen worden want de paden zijn verhard of halfverhard.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Niet met somber weer

Yolanda, 21-01-2018

gisteren deze tocht gelopen, met somber weer. Ik werd er alleen maar somberder door, tussen al die hoge grijze flatgebouwen. Voor de voedselbank stond een lange rij mensen, ook geen opsteker. Deze wandeling zal op een zonnige dag (liefst in de zomer, met de bomen groen) zeker de moeite waard zijn. De stukken groen zijn een mooi tegenwicht met de bebouwing.

Route t.g.v. werkzaamheden A9 aangepast

Bart van der Schagt, 09-11-2017

Routebeschrijving en kaarten zijn aangepast. Hiermee vervallen hieronder alle reacties t.a.v. eventueel omlopen.

Werkzaamheden

Bart van der Schagt, 16-07-2017

De werkzaamheden, zoals hieronder in de reactie van Erna Terpstra, zullen nog enige tijd duren. Ook zal de (omloop)situatie steeds weer wat anders zijn. Je bent bijna aan het einde van de wandeling, kijk goed op het kaartje of volg de fietsborden richting station. je komt er altijd wel uit. Zodra die werkzaamheden over een paar jaar klaar zijn zal ik de route voor dat deel helemaal herzien. Dus tot die tijd even zelf wat puzzelen, verdwalen zal je hier niet!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé 100% ZuidOost

Bijlmerplein 367A

1102 DK Amsterdam ZuidOost

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info