Groene Wissel 210: Echt

Midden-Limburgse Beken

Groene Wissel Echt
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Echt

 • Startadres:

  station Echt
  Stationsweg 5
  6101 HK Echt

 • Coördinaten:

  51°6’0” N   5°52’42” E

Over vele landwegen en kilometerslange graspaden wandelt u langs maar liefst vier beken. U maakt een zeer afwisselende en vooral rustige wandeling door dit onbekende, maar oh zo mooie deel van Midden-Limburg. Die beken zijn de Echtse Molenbeek, de Nieuwe Graaf (met prachtige vennen), de Middelstegraaf (door een natuurgebied) en de Vulensbeek. De 2e helft van deze route wandelt u door de dorpjes Slek en Hingen, met in elk een gezellig kroegje waarvan er altijd wel een open is. U wandelt veel over graspaden, dus trek stevige wandelschoenen aan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Groene Wissels Echt

Jos Meijs, 13-07-2017

Een heel mooie tocht. Veel natuur en onverharde wegen. Duidelijk omschreven. Ik als Zuid-Limburger beveel ik bij iedereen deze tocht aan.

Groene wissel Echt

H Jetten, 27-10-2015

Deze heb ik gelopen 26 oktober 2015. Mooi weer en een prachtige route. Wel niet aan te bevelen op maandag want dan zijn de horeca langs de route gesloten. Je zou als je er behoefte aan hebt bij Mac Donald in Echt langs kunnen lopen via een klein ommetje.

Echt: over ruige graspaden

René van Doorn, 26-08-2015

Gisteren met twee honden afgezakt naar Limburg. Doorgaans gaat de reis naar het heuvelland in het Zuiden van de provincie. Ditmaal wat eerder uit de trein gestapt. Bewolkt met later op de dag vleugjes zon, een stevig fris windje, niet te warm: prima weer voor een stevige wandeling door het open beeklandschap van Midden-Limburg. Tot gisteren voor mij onbekend terrein. De uittocht uit de minder interessante startplaats Echt amper achter de kiezen of er ontrolt zich een stil agrarisch landschap met kleine plukjes bos, doorsneden door kleine beekjes, waarlangs weinig belopen graspaadjes. Uitschieter is (zoals aangekondigd) het pad langs de beek de Nieuwe Graaf: niet gekozen voor het wat 'laffe' asfalt-alternatief maar voor het echte werk, een ruig traject, momenteel geheel overwoekerd en bezaaid met netelachtigen, die nog heel lang blijken na te branden. Kortom geen paadje voor modieuze sneakers en shorts; hier is stevig schoeisel en lange broek geboden. Aan het eind van dit lastige 'pad' wacht de wandelaar een beloning: je treedt een klein paradijsje binnen met een aantal werkelijk prachtige vennetjes, beschut gelegen in een groene oase, waar los van wat vogelgekwetter grote stilte heerst. En daar mag je vlak langs en doorheen lopend van genieten. De weldadige rust houdt aan als je even later langs een volgend beekje het natuurgebied Doort doorkruist. En de koek is nog niet op: er volgen nog een paar bijzonder aardige passages. Na zo'n drie uur sjouwen is het op het niet te missen terrasje van Café 't Hingen (de enige voorziening die op een doordeweekse dag als gisteren haar deuren open gooit) goed toeven. De kleinere (gras)paden liggen dan achter je. Ze zien er doorgaans erg onbelopen uit: onbekend maakt blijkbaar ook hier onbemind. Dit wandelgebied heeft er na gisteren in ieder geval een minnaar bij! Op Echt en de stille kleine dorpjes die je onderweg aandoet na kom je nagenoeg niemand tegen. En dan is het toch wel erg prettig als je kunt vertrouwen op een beschrijving die je feilloos rondleidt. Onze honden vonden al dat water en dat ruige gedoe prachtig en liepen lang aangelijnd vrolijk mee. Van harte aanbevolen!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café 't Hingen

Op den Dijk 2a

6102 EW Echt - Hingen

Restaurant-friture Slekkerhoaf

Hoogstraat 27

6102 XR Slek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info