Groene Wissel 405: Egmond aan den Hoef

De Egmonder Bollen

Groene Wissel Egmond aan den Hoef
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Egmond a/d Hoef

 • Startadres:

  bushalte Egmonderstraatweg, Egmond aan den Hoef
  Egmonderstraatweg
  Egmond aan den Hoef

 • Coördinaten:

  52°37’8” N   4°38’48” E

Na het rondje om de kerk en een kasteelruïne wandelt u over graskaden langs de Hoevervaart, dwars door weilanden en over rustige binnendoorasfaltwegjes langs en door twee grote bollenveldencomplexen. Daarna volgt een kilometerslang pad onderlangs de duinrand langs nog meer bollenvelden Als slot een stukje bos van waaruit u de laatste bollenvelden van deze tocht in beeld krijgt. Vanwege de lange grastrajecten doet u er goed aan stevige, waterdichte schoenen aan te trekken. Op de bebouwing na gaat deze wandeling voor ongeveer 1/3 over verharde paden en wegen. Ongeveer op de helft komt u langs horeca. Deze route is ook buiten de bollenbloei mooi om te lopen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

De Egmonder Bollen

J.W. de Haas, 08-04-2019

Op 7-4-2019 hebben wij deze route gelopen. Hele mooie wandeling, een aanrader. De bollen waren niet allemaal uit, een paar weken wachten was misschien mooier geweest. Bij de start ontbrak een sticker met blauwe pijl op de lantaarnpaal en op kp 42 ontbrak het n.r. plaatje, waardoor je doorloopt in plaats LA te slaan.

Route weer geopend

Bart van der Schagt, 29-08-2017

Na een tijdje afgesloten te zijn geweest, kan deze route weer gelopen worden. De (gerenoveerde) grasdijk langs de Hoevervaart is weer geopend voor wandelaars.

Egmonder Bollen

Ellen van O., 16-04-2016

De keuze was vandaag lopen tussen de bloesems of lopen tussen de bollen. Aangezien de bloesems nog even op zich laten wachten kozen we voor deze bloembollenwandeling. De beschrijving was piekfijn in orde. De wandeling is fraai door de afwisseling in landschappen en de hyacinten geurden verrukkelijk. Voor de 1,80 euro bij de pinautomaat zagen we maar een mini-mini stukje van het duinreservaat. Verder was er een mega-fietstocht en op de smalle stukjes asfaltweg was dat soms wel even in de berm springen. We hebben een heerlijke dag gehad. En zoals al eerder gezegd: deze wandeling is ook in andere seizoenen een aanrader.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info