Groene Wissel 459: Enkhuizen

Drommedaris, Vestingwal en Parken

Groene Wissel Enkhuizen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Enkhuizen

 • Startadres:

  station Enkhuizen
  Stationsplein 2
  1601 EN Enkhuizen

 • Coördinaten:

  52°41’59” N   5°17’19” E

Enkhuizen staat bekend om haar bijzonder fraaie historische stadskern met vele schitterende panden, lommerrijke grachten, pittoreske steegjes en talrijke romantische brugjes. Met deze leuke stadswandeling gaat u dat allemaal zien en beleven. Het vele groen dat Enkhuizen u heeft te bieden mag er ook zijn: u kuiert door het Wilhelminaplantsoen (een vrij groot en prachtig park), langs de vestingmuur, maar liefst een kilometer lang over de bomenrijke Vestingwal en door het zeer bijzondere Snouck van Loosenpark. Zoals bij alle Groene -stads- Wissels, voert ook deze route u aan het einde door een paar gezellige winkelstraten. Na het rondje om de imposante Zuiderkerk bent u weer vlot bij het station, ook zo'n prachtig historische gebouw (met groot terras en uitzicht op de haven). U kunt deze leuke dag heel bijzonder af sluiten door met een historische stoomboot naar Medemblik te varen, daar de stoomtrein naar Hoorn te nemen en vandaar verder met de trein.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Allemaal heel enthousiast!

Aad, 16-02-2016

Gisteren heb ik met drie dames, onder wie mijn vrouw en onze 88-jarige, de Groene Stadswissel Enkhuizen gedaan. We waren allemaal heel enthousiast: wat een prachtige oude gebouwen en wat een mooie natuur! Bovendien was de route ook nog een heel duidelijk aangegeven. We hadden echt een topdag. En om het nog eens dunnetjes over te doen, gaan we - als er niets tussenkomt - in de loop van volgende week de Shoptocht Delft doen. Als je de beschrijving leest, krijg je er gewoon al zin in.

Prachtige wandeling

Yolanda, 28-08-2015

Verleden week, ook na een bezoek aan het schitterende openluchtmuseum, net als Conny, deze wandeling gedaan. wij hebben in het museum een vaartocht van een half uur over het IJsselneer gemaakt met een vissersboot en we kregen uitleg over de visserij, erg leuk. toen de Wissel. Geweldig! Wat een leuke plaats is Enkhuizen, het lijkt zelf wel een museum. Heel leuk ook om over de stadswallen te lopen, heel rustig. we kunnen terugkijken op een prachtige dag!

Een 10 met een griffel

Conny van Loon, 27-08-2014

Op een zonnige dinsdag togen we naar Enkhuizen, waar deze feestdag begon met een bezoek aan het openluchtmuseum. Bij het VVV een kaartje kopen, en dan op de boot voor een leuk tochtje van een half uur. Het museum is geweldig, allerlei huisjes en winkeltjes die in NH werden opgedoekt zijn heropgebouwd, zodat de tijd van weleer prachtig wordt weergegeven in een soort dorpje op zich. Aardige vrijwilligers die bijvoorbeeld het punterbootje bestuurden die ons door de grachtjes voer. Daarna een heel afwisselende stadswandeling gemaakt. Eerst over de stadswal langs het water, daarna kronkelend door de leuke straatjes en steegjes met oude huizen en het bijzondere wijkje van het Snouck van Loosenpark. Echt de moeite om even in om rond te lopen, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Snouck_van_Loosenpark We sloten af op een terras aan het water bij een visboer, waar we heerlijke versgebakken schol, frites en sla hebben gegeten voor een koopje. Wat mij betreft de allermooiste stadswissel tot nu toe!

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info