Groene Wissel 172: Etten-Leur

Het verstilde Brabantse land

Groene Wissel Etten-Leur
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  26 km

 • Startplaats:

  Etten-Leur

 • Startadres:

  station Etten-Leur
  Stationsplein 1
  4872 XL Etten- Leur

 • Coördinaten:

  51°34’30” N   4°38’12” E

Ziet u niet op tegen een flinke tippel door het prachtige, karakteristieke en landelijke Brabantse tweelingdorp Etten-Leur (met oud raadhuis, modern winkelcentrum, klooster, molen en parken), dan maakt u een lange maar wel heel mooie wandeling door dit bijzonder rustige en intensieve-veehouderij-arme deel van Noord-Brabant. Over stille boerenklinkerwegjes en landwegen wandelt u naar natuurgebied Pannenhoef. Daar wandelt u langs vennen, rietlanden en heidevelden, door bossen en over houtkadepaden dwars doorheen. Over fraaie landwegen, graspaden en wederom stille boerenklinkerwegjes aanvaardt u de terugtocht naar het station. In Etten-Leur wandelt u daarbij langs en door parken en nog een keer door het centrum. Onderweg komt u tijdens deze lange wandeling door dit wat verlaten deel van Noord-Brabant alleen op de terugweg langs horeca, dus neem voldoende eten en (vooral met warm weer) drinken mee!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

Prachtig en afwisselend

Mark van der Kroft, 16-05-2016

Alweer een mooie en gevarieerde wandeling over rustige wegen en door mooi natuurgebied. Veel verschillende vogels gezien en gehoord. Het was weer genieten, dank!

Prachtige wandeling

Saskia Asselbergs, 21-03-2016

In voorbereiding voor de vierdaagse in Apeldoorn in juli, deze route gelopen. Wederom een prachtige route, zeer rustig. De lente is in aantocht, bomen ontwaken, vogels zingen hun mooiste lied. Een wandeling om van te genieten.

Groene Wissel Etten-Leur

Marcel Stroo, 27-04-2015

Op maandag 27 april, Koningsdag, deze aardige groene wissel gelopen. Ik moest me eerst door een rommelmarkt in het centrum van Etten-Leur heen worstelen. Na het verlaten van de bebouwde kom en het oversteken van de snelweg A58 volgde een tocht door voornamelijk agrarisch landschap over verharde en onverharde wegen ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info