Groene Wissel 299: Garderen

Speulder- en Sprielderbos

Groene Wissel Garderen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Garderen

 • Startadres:

  bushalte Bakkerstraat, Garderen
  Bakkerstraat
  3886 AT Garderen

 • Coördinaten:

  52°13’56” N   5°42’47” E

Na een paadje langs akkerland en wat landwegen door de landelijke omgeving van Garderen duikt u het bijzonder sfeervolle Speulder- en Sprielderbos in. In het begin wandelt u over een hoge, dicht beboste duinkam waar vanaf u een prachtig uitzicht over het bos heeft (vooral met herfstkleuren zeer spectaculair!). Na de Dodenweg leidt de routemaker u over extreem stille bospaden langs wat wildakkers waar u met een beetje geluk edelherten en reeën kunt ontmoeten, neem uw verrekijker dus mee! Daarna wandelt u langs het markante Solse Gat en over fraaie boswegen naar het verstilde agrarisch buurtschap Koudhoorn. Vanaf daar over akkers, door de stille bossen van de Koudhoornse Heide (met onderweg enkele grafheuvels) en door kleinschalig boerenlandschap weer naar de bus of auto.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Uitermate geschikt voor de warmere dagen

Erik B, 04-06-2017

Geslaagde wandeling, vooral voor de warmere dagen omdat je zeker 85% van de route onder de bomen loopt :) De tip om te parkeren bij een kinderopvang tegenover de COOP was erg handig, deze parkeerplaats loopt ook nog een stuk verder naar achter door.

Speulder- en spielderbos

Ria Hoekstra, 10-05-2017

Op 6 mei 2017 deze prachtige wandeling gelopen. Het eerste gedeelte is het allermooiste. Ook daar mochten de honden loslopen. De beschrijving was perfect. We hebben maar 1 keer getwijfeld. Wel veel rechte paden. Weinig last van mountainbikers ondanks dat het een mooie dag was. Uitstekend geluncht bij het Hamshire hotel. Wel een tip voor de mensen die met de auto komen. Wij hebben de auto achter geparkeerd bij de kinderopvang t.o. de COOP want er is maar heel weinig parkeerruimte en we wilden niet bij de kerk gaan staan.

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 03-10-2016

Door veranderde paden en de verplaatsing van banken was het wandelaars niet meer helemaal duidelijk welk pad er bij het Solse Gat gevolgd moest worden. De routebeschrijving is vandaag op die veranderingen aangepast. Wandelaars, bedankt voor de meldingen!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel Mooi Veluwe

Garderenseweg 154

3881 NC Putten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info