Groene Wissel 349: Gasselte

Drouwenerzand, Hunebedden en Grafheuvels

Groene Wissel Gasselte
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Gasselte

 • Startadres:

  bushalte Julianalaan, Gasselte
  Julianalaan
  Gasselte

 • Coördinaten:

  52°58’31” N   6°47’39” E

Na het prachtige Drouwenerzand (een heideveld met kleine zandverstuiving en heel veel jeneverbessen) wandelt u over vele land- en graswegen naar de twee locaties waar u een grafheuvel en maar liefst vijf hunebedden krijgt te zien. Spoedig na het Drentse dorpje Drouwen (met horeca) kuiert u langs de volgende twee imposante, hele grote hunebedden. Na de duik onder de N34 door wacht u een afwisselende wandeling door de bossen van de Hondsrug waarmee u onderweg een puntgave 4000 jaar oude grafheuvel bezoekt. De laatste kilometers naar de bus gaan over een fietspad, doorgaans rustige asfaltwegjes en langs de Echte Warme Bakker door het dorp.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Herfstwandeling

Els, 19-11-2019

Een prachtige Herfstwandeling. In het bos zijn ze bomen aan het kappen, daardoor is het soms even zoeken naar de goeie paden. Maar het is ons gelukt.

Reactie op Ingrid van der Heide

Bart van der Schagt, 28-03-2019

Bedankt voor het melden! Staat er nu op.

Hele mooie wandeling

Ingrid van der Heide, 27-03-2019

Afgelopen donderdag hebben we deze fraaie wandeling gelopen, en genoten van het afwisselende landschap en de rust. En het weer natuurlijk, dat maakte het nog een tikje mooier. Het eerste stuk hei met hoge bomen en jeneverbesstruiken is bijna 'buitenlands' van schoonheid. De 2 laatste hunebedden met de eeuwenoude bomen erbij zijn indrukwekkend. Nog een opmerking: hier staat honden toegestaan, maar dat is niet meer zo. Het stuk onder 1, vanaf 'en een veerooster over' tot aan punt 2 is nu verboden voor honden. Wij hebben het wel gewoon gelopen met de viervoeter even aan de lijn, maar voor de bravere burger nuttig om te weten. ;)

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info