Groene Wissel 349: Gasselte

Drouwenerzand, Hunebedden en Grafheuvels

Groene Wissel Gasselte
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Gasselte

 • Startadres:

  bushalte Julianalaan, Gasselte
  Julianalaan
  Gasselte

 • Coördinaten:

  52°58’31” N   6°47’39” E

Na het prachtige Drouwenerzand (een heideveld met kleine zandverstuiving en heel veel jeneverbessen) wandelt u over vele land- en graswegen naar de twee locaties waar u een grafheuvel en maar liefst vijf hunebedden krijgt te zien. Spoedig na het Drentse dorpje Drouwen (met horeca) kuiert u langs de volgende twee imposante, hele grote hunebedden. Na de duik onder de N34 door wacht u een afwisselende wandeling door de bossen van de Hondsrug waarmee u onderweg een puntgave 4000 jaar oude grafheuvel bezoekt. De laatste kilometers naar de bus gaan over een fietspad, doorgaans rustige asfaltwegjes en langs de Echte Warme Bakker door het dorp.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijk wandelen!

Anna, 30-10-2017

We hebben al een aantal Groene Wissels gelopen en elke keer valt het op hoe mooi en afwisselend de wandelingen zijn, hoe gedetailleerd de routekaart en hoe goed en accuraat beschreven de de routeaanwijzingen zijn. Dat is heerlijk wandelen! Deze route was ook weer genieten door bos en veld, heide en akkers, dorpjes en vergezichten. We hebben genoten en kregen er een oktoberzonnetje bij kado!

Een verrassende wandeling gelopen met GPS

S Terpstra, 01-09-2014

Sinds ik me dit voorjaar een GPS heb aangeschaft ben ik veel enthousiaster, en dus meer regelmatig 'alleen' aan de wandel. Deze wandelaar vindt zowel in de GPS als in de Groene Wissels een wandelmaatje. Je komt nog eens ergens in de wetenschap dat je niet kan verdwalen mits je reservebatterijen bij je hebt. Steekwoorden als verrassend, afwisselend en bereikbaar zijn op zijn plaats. Met het programma Basecamp zijn de met zorg en aandacht opgezette routes in een handomdraai, waar nodig, op maat te maken. Met deze tools heb ik ook deze wandeling (enigszins ingekort) gelopen en volop genoten. Het meest adembenemende waren de hele smalle paadjes dwars door de bloeiende heide ....

Verrassende wandeling!

Anko en Mien Drent, 05-01-2014

Dat Drenthe veel moois heeft te bieden is bekend maar na het lopen van deze route op 4 Januari hebben we weer veel mooie nieuwe dingen van Drenthe ontdekt. Prachtige paadjes over de mooie heide en verrassende paden door bos en open veld. Echt een aanrader! En zoals altijd duidelijk en goed omschreven. Een dikke pluim!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info