Groene Wissel 390: Gemert

Langs Lopen lopen

Groene Wissel Gemert
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Gemert

 • Startadres:

  bushalte Cortenbachstraat, Gemert
  Willem de Haasstraat
  Gemert

 • Coördinaten:

  51°33’33” N   5°41’9” E

Voor de afvoer van het hemelwater kent ons lage landje vele watergangen (vaak stromen, tochten en lopen genoemd) en beken die beheerd worden door de Waterschappen. Voor het onderhoud daarvan zijn de meesten voorzien van vrij toegankelijke graspaden en -wegen. Met deze wandelroute maakt u kennis met een zijtak van de Snelle Loop, die loop (af en toe meanderend) zelf en waterloop De Rips. De laatste loopt voor een groot deel door de nieuwbouwwijken van Gemert en is voorzien van prachtige groenstroken, dus ook daar is het prettig wandelen. Ook al worden die graspaden en -wegen regelmatig gemaaid, houdt er rekening mee dat het gras daarop weleens hoog kan staan, dan is het vermoeiend lopen. Gezien de totale lengte van meer dan 5 kilometer graspaden en -wegen is deze route meer geschikt voor de wat sportieve, avontuurlijk ingestelde wandelaar die een goede conditie heeft en hoge waterdichte schoenen draagt. De route gaat hoofdzakelijk door open gebied en op Gemert na komt u onderweg geen horeca tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Angela van Wijk

Bart van der Schagt, 30-08-2018

Staan er geen hoge hekken of bordjes Verboden Toegang, dan zijn graspaden langs waterlopen vrij toegankelijk voor wandelaars. Dit zijn z.g. schouwpaden (voor onderhoud en inspectie aan de waterloop) van een Waterschap. Voor ongemarkeerde wandelroutes over dat soort paden is geen vergunning of toestemming van het waterschap of aanpalende boer (Geert) nodig.

Boer Geert

Angela van Wijk, 30-08-2018

In deze periode staat het mais heel hoog en daarbij ook het gras op de graspaden langs de maisvelden. Er staan veel brandnetels en distels, dus een lange broek is wel handig. Op ongeveer 6 km liepen we aan de overkant van de loop om dit te vermijden langs de rand van een open veld, waar we een verbaasde boer troffen, die zich afvroeg of "buurman Geert" wel wist dat er een wandeling langs zijn velden liep. Verder een heerlijk rustige wandeling, afwisselend door akkerlanden, dorpjes en bos. Goed beschreven.

Toren, boom en route

Hans & Roos - Valkenswaard, 26-03-2013

Het dak van de hoge betonnen TV-toren heeft in het broedseizoen al jaren gezelschap van slechtvalken die je middels twee camera's dan 'live' kunt volgen. Zie: www.beleefdelente.nl/vogel/slechtvalk Meer daarover ook op: www.vwggemertslechtvalk.nl/ En verderop ligt de grote omgevallen boom er nog steeds........ Weer een prachtige wandeling!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info