Groene Wissel 348: Gieten

Gletsjerkuilen van de Hondsrug

Groene Wissel Gieten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Gieten

 • Startadres:

  bushalte Brink, Gieten
  Brink
  Gieten

 • Coördinaten:

  53°0’17” N   6°45’49” E

In het begin en aan het einde is het stuk door de buitenkant van Gieten niet echt een pretje: een paar drukke wegen, drie rotondes en een snelwegoversteek, u moet er tegen kunnen. Vele malen prettiger is de fantastische, zeer afwisselende wandeling die u daarna door de bossen van de Hondsrug gaat maken. U wandelt daar niet alleen over prachtige, stille boswegen en beukenlanen maar ook over menig slingerpaadje door de beboste Gasselterduinen en de bossen van het Gietenerveld. Onderweg kuiert u langs het stroomdal van een beek en langs en door enkele Gletsjerkuilen, restanten van de laatste IJstijd. Automobilisten die dat onaangename stuk door de rand van Gieten willen overslaan kunnen hun auto kwijt in de grasberm langs het begin van de Nijslootsweg (bij de afslag Gieten van de N34), zoek dat even op in Google-Maps of op uw Tom-Tom o.i.d.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Afwisselend

Irenemartine, 01-09-2020

Mooie afwisselende wandeling gelopen met GPS track, dus ik kan niet aangeven of er aan de beschrijving iets mankeert.

Reactie op I Raske

Bart van der Schagt, 03-05-2020

Natuurlijk kan er iets gewijzigd zijn. Daarom is het belangrijk de route ook met een gps-track te volgen en bij wijzigingen deze door te geven aan de routemaker. Alleen zo help je de routemaker de route up-to-date te houden! Met jouw reactie kan ik nu niets. Hopelijk kan een volgende wandelaar duidelijk zijn in wat er misschien niet meer klopt. Alvast mij dank daarvoor!

Wandeling

I Raske, 03-05-2020

Kan het zijn dat er iets gewijzigd is bij de zandafgraving. Wij hebben de wandeling gisteren gelopen. na het klinkerstraatje bij het Hemelriekje kwamen we op de parkeerplaats maar vonden nergens de slagboom. We zijn helaas de route kwijt geraakt daar en op onze telefoon met google maps teruggelopen. De paadjes en de zandafgraving zijn daar behoorlijk veranderd.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info