Groene Wissel 178: Gilze-Rijen

Boswachterij Baronie Dorst

Groene Wissel Gilze-Rijen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rijen

 • Startadres:

  station Gilze-Rijen
  Stationsplein 1
  5121 EA Rijen

 • Coördinaten:

  51°35’2” N   4°55’29” E

Na de bebouwing van het gezellige Brabantse dorp Rijen maakt u een prachtige boswandeling door de boswachterij Baronie Dorst. Vervolgens wandelt u langs en door de Nieuwe- en Oude Leemputten, een prachtig natuurreservaat bestaande uit grote bosmeren en enkele kleine vennen. Die leemputten zijn ontstaan door het afgraven van leem voor de steenbakkerijen in de omgeving en hebben zich later met water gevuld. Voordat u weer bij het station bent, wandelt u eerst nog even door het Vijf Eikenbos.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Niet de mooiste wandeling

F M, 24-08-2017

Na het lezen van de recenties had ik zin om deze wandeling te doen maar in tegenstelling tot de meesten was ik iets minder enthousiast. De route gaat voor een vrij groot gedeelte door/langs bebouwde kom, op asfalt en op of langs fietspaden. Los van de Baronie en de vennen vond ik de bossen eentonig en erg aangelegd. Ik heb los van deze wandeling verder niks te klagen want ik heb de prachtigste routes gevonden op wandelzoek pagina maar ik houd meer van riviertjes, graspaadjes en loofbos. Overigens is het idd opletten geblazen met het eerste bos. Ik heb af en toe maar even mijn navigatie app erbij gepakt.

Rustige wandeling

Jerry van Rekom, 26-02-2017

Rustige wandeling dwars door de bossen. Inderdaad aan het begin van het bos buiten Rijen opletten bij de beschrijving, omdat genoemde paden bijna onherkenbaar zijn. Voor de rest goed te volgen.

Boswerkzaamheden en tomatensoep

Jannie van Oostrum, 20-02-2017

Een fijne dag gehad! Ondanks pech met de trein (vanaf Breda met de bus verder). Om 8.15 van huis en om 10.45 aan de wandeling begonnen. Eerst koffie in het winkelcentrum van Rijen en daarna al snel het bos in en bijna de hele weg onverhard kunnen lopen. Zelfs op zondag was het rustig in het uitgestrekte bosgebied. Met de GPS is de weg goed te volgen, met de route beschrijving lijkt me dat in het bos moeilijker. Zeker als het pad verdwijnt. We stuitten onderweg nl. op rigoureuze boswerkzaamheden. Ter hoogte van N51.36.030 en E004.54.072 versperren over zo'n 300 meter gekapte bomen het pad en moet je door de takken en stronken ploegen. Maar je vindt de weg wel, gewoon rechtdoor struinen. Zelfs in de winter is het hier goed wandelen, al zullen de overige seizoenen fotogenieker zijn. Blij verrast waren we door het 'kunstwerk' midden in het bos. We ontdekten dat er nog meer moeten zijn en dat daar ook een route langs loop. Gaan we nog eens onderzoeken. Het weer was zacht genoeg om ons brood op een bankje in het bos te nuttigen. Verderop bij De Vijf Eiken ging een smakelijke kop tomatensoep met heel veel ballen er wel in. Daarna nog een stukje wandelen aan de overzijde van het spoor en toen naar het station. Op de terugreis geen problemen gehad en om 18.00 uur weer thuis in Zeeuws-Vlaanderen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gasterij De Seterse Hoeve

Vijfeikenweg 56

4903 RK Oosterhout

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info