Groene Wissel 60: Goes 1

De Oude Zeedijk

Groene Wissel Goes 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Goes

 • Startadres:

  station Goes
  Stationsplein 2
  4461 HP Goes

 • Coördinaten:

  51°29’56” N   3°53’25” E

De Oude Zeedijk vormt letterlijk het hoogtepunt van deze wandeling, ruim een uur lang ziet u het weidse Zeeuwse landschap onder aan u voorbij glijden. Maar eerst door het gezellige Goes, met zijn fraaie singel, imposante kerken, pittoreske straatjes en het haventje. Na de dijk gaat de wandeling door uitgestrekt akkerland naar en door het Poelbos, de naam zegt het al, een mooi stuk bos met een paar prachtige poelen. Na Goes komt u onderweg geen horeca meer tegen! De laatste 2 kilometer is even bikkelen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Terugweg door centrum Goes

Bart van der Schagt, 17-04-2018

Twee reacties hieronder suggereren dat op de terugweg de route mooier is als door het centrum van Goes naar het station wordt gelopen. Helemaal mee eens, maar dat kan niet. Vanaf halverwege punt 4 kun je nergens het spoor over om via het centrum het station te bereiken. Dus toch maar even bikkelen of deze route gewoon niet lopen...

Goes - De Oude Zeedijk

Kees Plaizier, 15-04-2018

De route door het historische deel van Goes is prachtig. De rest van de wandeling vonden we een beetje saai, misschien omdat in dit vroege jaargetijde de bomen nog nauwelijks groen zijn. Het 'bikkelen' zou misschien achterwege kunnen blijven door de route zo te verleggen dat aan het eind het station weer wordt bereikt via het historische deel van Goes. Dit zou de wandeling aantrekkelijker maken. Nog een paar opmerkingen over de route: een bordje 'Poelbos' (punt 4) hebben we niet gezien. De opmerking van Jack Wildhagen (9-8-2012) zorgt voor verwarring. De parkeerplaats kan letterlijk links blijven. Het fietspad ligt er rechts naast. Dus niet na de parkeerplaats RA gaan! Dat kan wel, maar levert weinig op.

Groene Wissel Goes

Marcel Stroo, 12-06-2014

Op zondag 1 juni heb ik deze mooie, afwisselende wandeltocht gemaakt. Let op na het parkeerterrein bij het Geldeloozepad: er zijn nieuwe sportvelden aangelegd waar je omheen moet lopen. Toch één opmerking: misschien was de route nog mooier door de binnenstad van Goes over de Grote Markt i.p.v. de Wijngaardstraat.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info