Groene Wissel 441: Goirle

Drie Goirlese Beken

Groene Wissel Goirle
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Goirle

 • Startadres:

  bushalte Dorpsstraat, Goirle
  Dorpsstraat
  Goirle

 • Coördinaten:

  51°31’23” N   5°3’53” E

Die drie beken zijn de Nieuwe Leij, de Oude Leij en de Roverts(ch)e Leij. Door het horecarijke centrum, langs een voormalig klooster (nu een bibliotheek) en de imposante Sint Jankerk wandelt u de bebouwing uit en begint uw driebekentocht. Eerst kuiert u over graspaden een paar honderd meter langs de Nieuwe Leij. Daarna gaat het echte werk beginnen: na een enkel rustig asfaltwegje en een landweg struint u over graslandranden en grasbanen een flink stuk langs de door boerenland slingerende Rovertse Leij. Eenmaal in de bossen van landgoed Gorp en Roovert komt u in een waar wandelwalhalla terecht, u kuiert daar kilometerslang over schitterende slingerpaadjes langs dezelfde meanderende beek. Na het schattige kasteeltje van landgoed Gorp en Roovert gezien te hebben wandelt u niet alleen over statige boslanen maar ook over menig slingerpaadje het bosrijke landgoed uit, daarna krijgt u onderweg naar Goirle de Oude Leij en ook de Nieuwe Leij nog een keer te zien. Op de bebouwing na gaat deze wandeling hoofdzakelijk over onverharde paden en wegen. Onderweg komt u langs de volgende horeca: campingboerderij Breehees en partyboerderij De Nieuwe Hoef.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Wijzigingen

Jerry van Rekom, 13-09-2020

Inderdaad prachtige wandeling, vooral het gedeelte in het bos langs de beken en vennen. Verbeterpunt: Bij Beenhees klopt beschrijving niet 'ga na 30m RA LA'. Beter is: 'Ga na 300 m na parkeerplaats rechtsaf'. Bij 4 wordt gesproken over 'Rododendronstruiken'. Die worden momenteel gerooid. Voor de rest prima beschrijving.

Mooi

Margriet Barendse, 24-04-2020

Zeer aan te bevelen wandeling. Langs beken en door bos. Bijna asfaltvrij. Oo 24 april 2020 met stralende zon

Prachtige wandeling

Angelique van sluisveld, 10-11-2019

vandaag op een mooie zonnige dag, deze route uitgekozen. Heerlijk gewandeld door een gevarieerd gebied. Als rustpunt is de nieuwe hoeve een aanrader, een oude boerderij om heerlijk te lunchen. Route was goed beschreven, maar altijd fijn om deze ook op je gps te hebben. Wandelt toch net even wat relaxer. Bedankt voor deze mooie route.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Campingboerderij Breehees

Breehees 6

5051 DD Goirle

De Nieuwe Hoef

Gorp aan de Ley 1

5081 NZ Hilvarenbeek

De Nieuwe Hoef

Ley 1

5081 NZ Hilvarenbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info