Groene Wissel 441: Goirle

Drie Goirlese Beken

Groene Wissel Goirle
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Goirle

 • Startadres:

  bushalte Dorpsstraat, Goirle
  Dorpsstraat
  Goirle

 • Coördinaten:

  51°31’23” N   5°3’53” E

Die drie beken zijn de Nieuwe Leij, de Oude Leij en de Roverts(ch)e Leij. Door het horecarijke centrum, langs een voormalig klooster (nu een bib) en de imposante St. Jankerk wandelt u de bebouwing uit en begint uw driebekentocht. Eerst kuiert u over graspaden een paar honderd meter langs de Nieuwe Leij. Daarna gaat het echte werk beginnen: na een enkel rustig asfaltwegje en een landweg struint u over graslandranden en grasbanen een flink stuk langs de door boerenland slingerende Rovertse Leij. Eenmaal in de bossen van landgoed Gorp en Roovert komt u in een waar wandelwalhalla terecht; u kuiert daar kilometerslang over schitterende slingerpaadjes langs dezelfde meanderende beek. Na het schattige kasteeltje van landgoed Gorp en Roovert gezien te hebben wandelt u niet alleen over statige boslanen maar ook menig slingerpaadje het bosrijke landgoed uit, daarna krijgt u onderweg naar Goirle de Oude Leij en ook de Nieuwe Leij nog een keer te zien. Op de bebouwing na gaat deze wandeling hoofdzakelijk over onverharde paden en wegen. Onderweg komt u langs de volgende horeca: campingboerderij Breehees en partyboerderij De Nieuwe Hoef.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig, afwisselend

Anita Jaspers-Clemens, 26-03-2017

Ondanks bijna in onze achtertuin was slechts een klein deel van deze route bij ons bekend. Prachtig, zeer goede routebeschrijving, erg afwisselend. Jammer dat horeca slechts in de eerste 5 km te vinden is, dus wel een boterhammetje meenemen. Jammer ook dat de zandweg voorbij de joggingbaan erg omgeploegd is door mountainbikes en crossmotoren. Maar deze wandeling gaat bij onze favorieten. Misschien een keer in omgekeerde richting proberen te lopen. Dank voor het uitzetten van deze prachtige wandeling

Reactie op Annemiek Bergmans

Bart van der Schagt, 24-11-2016

Bedankt voor de horecatip. Ik heb dit in de inleiding van de routebeschrijving opgenomen, compleet met de link naar hun website.

Mooie route!

Annemiek Bergmans, 06-11-2016

Wat een mooie wandeling! Het was af en toe wel even zoeken naar de juiste route en we waren blij dat we de GPS route hadden gedownload. Goed nieuws wat de horeca betreft: de Nieuwe Hoef is tegenwoordig elk zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot zonsondergang. Het is een prachtige plek om even uit te rusten. (www.niewehoef.nl)

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Campingboerderij Breehees

Breehees 6

5051 DD Goirle

De Nieuwe Hoef

Ley 1

5081 NZ Hilvarenbeek

De Nieuwe Hoef

Gorp aan de Ley 1

5081 NZ Hilvarenbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info