Groene Wissel 466: Gouda 2

Twee parken en Historische binnenstad

Groene Wissel Gouda 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Gouda

 • Startadres:

  station Gouda
  Stationsplein 11
  2801 AK Gouda

 • Coördinaten:

  52°1’4” N   4°42’16” E

Met deze leuke korte stadswandeling leert u Gouda eens op een andere manier kennen: u komt niet alleen over de bekende Markt met het beroemde Stadhuis en de Waag, maar kuiert ook langs verstilde grachtjes, door smalle straatjes en nauwe steegjes en ('s zomers) kleurrijke hofjes. Onderweg is er ook het nodige groen te zien: in het begin het romantische Van Bergen IJzendoornpark (met enkele prachtige Jugendstilhuizen) en halverwege het Houtmansplantsoen waar u langs het oude Tolhuis, de oude sluis bij de Westhaven en molen 't Slot wandelt. Wilt u het Museum Gouda nog bezoeken, u komt er langs.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke route!

Drie wandelaars uit Alkmaar, 04-04-2019

Allereerst onze complimenten voor de route, duidelijk en zeer afwisselend. Ter info: aan het begin van de Hoge Gouwe is een prachtige gelegenheid om iets te eten of te drinken: De Lichtfabriek! Zeker de moeite waard om van binnen te bekijken. Verder is het verzetsmuseum tijdelijk verplaatst naar het chocolademuseum. En de st. Jan is helaas op zondag gesloten maar ongeveer 10 min voor 10.00 uur en 10 min voor 17.00 wel gedeeltelijk open voor publiek. Tot de dienst begint.

Goudse eeuwen

Frans van Luit, 10-04-2018

Als inwoner van Gouda kon deze natuurlijk niet ontbreken in alle tochten die we nog willen lopen ..verrassend om Gouda ook eens anders te zien al alleen de markt en winkelcentrum.

Stadswandeling Gouda

Wilma Koster, 22-10-2016

Leuke stadswandeling.Je komt op plekjes waar je normaal als je zelf zonder route op pad gaat niet komt. Er is maar 1 nadeel. We hadden al ruim een uur gelopen voordat we de eerste horeca gelegenheid tegen kwamen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info