Groene Wissel 43: Gouda Goverwelle

Reeuwijkse Plassen

Groene Wissel Gouda Goverwelle
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Gouda

 • Startadres:

  station Gouda Goverwelle
  Willensplein 1
  2807 PA Gouda

 • Coördinaten:

  52°0’52” N   4°44’31” E

In tegenstelling tot de vele andere wandelroutes die hier te vinden zijn, is deze wandeling heel anders: over auto-arme asfaltwegjes, een oude smalle lommerrijke veenkade van bijna een kilometer lang en een hoge grasdijk maakt u kennis met het veel rustigere oostelijke deel van dit gebied en de aangrenzende polders. Om de noord- en westzijde van de plassen wandelt door het Goudse Hout en langs een heemtuin aldaar weer naar het station. Vindt u de wandeling wat te lang? Kijk op het kaartje: u kunt hem naar eigen inzicht wat inkorten. Bedenk daarbij wel dat de weg door Sluipwijk op een mooie dag heel erg druk kan zijn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

Veel water

Gerard, 09-05-2021

Heel mooie wandeling en prachtig gebied. Veel voorjaarsbloemen en vooral veel vogels gezien en gehoord. Veelal rustige wegen, al ben je op een mooie zondag als vandaag natuurlijk nooit alleen.

Groene wissel 43

Karin Kinable, 17-06-2020

Gelopen januari 2020. het weer zat niet mee: om de haverklap felle regenbuien...een zeer natte weg om te lopen. Bij nr 4: smal grasspoor, neem ev. 'evenwijdig' lopende bochtige fietspad naar een kruising, en daar LA: dit was niet te vinden. jammer. Was toch ook weer een mooie tocht!

Vogelrijk

T Bosma, 12-05-2019

Mooie wandeling met zoals eerder opgemerkt veel asfalt en op een voorjaars en weekenddag behoorlijk druk met (race)fietsers. Beschrijving is prima. We hebben veel vogels gespot, in riet, open water en weilanden en heel wat moeders met jongen. De route door de woonwijk vermeden en via de plassen teruggelopen, nog steeds zo'n ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info