Groene Wissel 224: Grijpskerk

Eiland in de akkers

Groene Wissel Grijpskerk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Grijpskerk

 • Startadres:

  station Grijpskerk
  Stationsstraat 31
  9843 AE Grijpskerk

 • Coördinaten:

  53°15’21” N   6°18’35” E

Over stille plattelandswegjes en rustige fietspaden maakt u een flinke en vooral afwisselende tocht, u wandelt door natuurpark De Noorderriet, langs het gehucht Kommerzijl, het imposante gemaal De Waterwolf (waar u een kijkje kunt nemen bij het sluisje in het Reitdiep) en natuurboerderij Lammerburen, welke u kunt bezichtigen. Onderweg geniet u van de enorme uitzichten over het Groninger akker- en weidelandschap, met helder weer kunt u kilometers ver weg kijken en dat zonder horizonvervuiling, dus geen afzichtelijk windturbines en hoogspanningsinfra. Heel bijzonder is het 135 zielen tellende wierdedorp Niehove, eens de hoofdplaats van het voormalige Waddeneiland(!) Humsterland. Dit dorpje (met beschermd dorpsgezicht) kent de oude radiaire wierdestructuur, midden op de wierde staat een kerk waaromheen (in twee cirkels) de huizen zijn gebouwd, vanaf de wierde lopen smalle kerkenpaden naar de ringweg beneden. Één nadeeltje: aan het einde wandelt u een dikke km langs een drukke provinciale weg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Ruimte

Jan van Gelderen, 07-02-2017

Vrijdag 03-02-2017 Groene wissel vanuit Grijpskerk gelopen. Zoals altijd was er weer niets op de route aan te merken. Jammer dat de meeste restaurants om deze tijd niet open zijn was er weinig koffie verkrijgbaar. Maar... in Niehove hadden we geluk. koffie bij een Indonesisch restaurant. Prachtig plekje vlak achter de kerk van Niehove.een aanrader dus.

28 september

Peter Lok, 28-09-2012

Dit is wel een wandeling voor doorzetters hoor. Als je hier gaat wandelen weet je wat je kunt verwachten. Maar het gedeelte van Kommerzijl naar Electra, dat zijn wel erg rechte wegen door kaal land. Weer naar het zuiden is wel leuk met de betonpaden over ouder land. En dan nog een stuk drukke provinciale weg.........

Alternatief voor de drukke provinciale weg.

AL/BS, 11-04-2012

Ziet u niet op een stukje dezelfde weg terug te moeten lopen, dan is er aan het einde van de wandeling een alternatief voor de drukke provinciale weg van Niezijl naar Grijpskerk: via de hoofdweg in Niezijl na het bruggetje rechtsaf bij de wegwijzer richting Oldehove. Eerste weg links. Dit is de Lageweg. Het laatste stukje van deze weg is ook het begin van de route. Deze komt uit bij de provinciale weg. Deze steekt u over en komt uit bij café-restaurant de Tapperij in Grijpskerk.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info