Groene Wissel 398: Groet

Harger- en Pettemerpolder

Groene Wissel Groet
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Groet

 • Startadres:

  bushalte Kerkbrink, Groet
  Heereweg
  Groet

 • Coördinaten:

  52°43’18” N   4°40’7” E

Liefhebbers van het weidse en vogelrijke Noord-Hollandse polderlandschap komen met deze wandeling goed aan hun trekken. Na de hoge Schoorlse Duinen gaat u de polders in, kuiert een enkele kilometer over de Hondsbossche Zeewering en gaat dan vanaf de Oude Schoorlse Zeedijk (een kilometerslange hoge grasdijk) van die polders en enkele oude doorbraakkolken (zijnde vogelreservaten) genieten. Langs de Hargervaart, over gras- en landwegen en een rustig fiets- en een schelpenpad wandelt u door de Groeterpolder over het Groeterpad weer naar de bus. Op de bebouwing na gaat deze wandeling voor ongeveer 1/3 over verharde paden en wegen. Alleen in het begin komt u horeca tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prima GW (wat is Holland toch mooi!)

Eric Claasen, 18-08-2020

Leuke wandeling voor een verloren namiddag. Heerlijk over de dijken gewandeld. De omschrijving is prima. We konden de verleiding van strand en molens niet weerstaan en kwamen daardoor op 16,5 km uit.

Zeer genoten

Frank, 06-12-2017

Van deze wandeling over de Hondsbossche Zeewering en door de polders heb ik zeer genoten.

Reactie op Gevaar onderweg!

Bart van der Schagt, 27-06-2016

Deze dijken maken onderdeel uit van een wandelnetwerk en zijn breed genoeg om bij een val niet naar beneden te glijden. Ga je met hoog gras op het kantje van de dijk of op het talud lopen, dan zit een uitglijder naar en in de sloot er dik in. Dus misschien een beetje onvoorzichtig geweest?! Die sloten daar zijn hoogstens 50 cm. diep, de bodem is weliswaar blubberig, maar daaronder zit een zandpakket. Dus wegzakken en verdrinken zit er daar echt niet in hoor! Moraal van dit verhaal: ga met hoog gras, en vooral met nat weer, niet op het kantje van de dijk lopen. En dat dat gras daar hoog staat is inherent aan de tijd van het jaar. De dijken worden regelmatig gemaaid, maar je kunt het tegen een maaibeurt aan slecht treffen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info