Groene Wissel 117: Groningen

Noorderplantsoen en Martinitoren

Groene Wissel Groningen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Groningen

 • Startadres:

  station Groningen
  Stationsplein 22
  9726 AE Groningen

 • Coördinaten:

  53°12’39” N   6°33’46” E

Deze fraaie stadswandeling voert u langs het sfeervolle Noorderhavengebied en enkele kilometers door het prachtige Noorderplantsoen. Na de gezellige oude binnenstad, met natuurlijk de Martinikerk/toren en het oude stadhuis, wandelt u o.a. via nauwe straatjes (zogenaamde gangen) en over de Heresingel weer naar het station. Deze stadswandeling is uitstekend te combineren met een bezoek aan het Groninger Museum; daar komt u met deze route twee maal langs! Het Noordelijk Scheepvaartmuseum ligt ook aan deze route. Klik in de omschrijving van de routebeschrijving op de links voor meer info (honden zijn in de musea niet toegestaan!).

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene Wissel Groningen én Shoptocht

S Terpstra, 12-04-2016

...... is inderdaad uitstekend te combineren! Vrijdag jl. in de late middag op de trein gestapt met ruim 16 kilometer in de benen, op de GPS en prachtige foto's op de camera. Routemaker Bart van de Schagt mijn complimenten!

Reactie op Anko en Mien

Bart van der Schagt, 30-12-2015

Die hofjes zitten wel verwerkt in de shoptocht Groningen, ook van mijn hand. Je kunt beide uitstekend combineren!

Rond de 'Olle Grieze'

Anko en Mien, 30-12-2015

vandaag onder goede weersomstandigheden deze wandeling gelopen. De omschrijving was als vanouds weer perfect te volgen en de route was zeer afwisselend. Als Groningers hadden we gehoopd dat de route ook de bekende hofjes aan zou doen, maar helaas..... Des al niet te min is deze route de moeite waard en geeft een goed beeld van Groningen, toen en nu. Een tip voor NIET openbaar vervoer reizigers: Parkeren bij het hoofdstation is ronduit een 'ramp' dus is het slim om de auto te parkeren bij de Ikea (is gratis) en dan met de citybus naar het centrum te gaan. (6 euro totaal voor 1 of max. 5 personen) Je kunt uitstappen bij de Martinitoren en dan hier starten. Als je de routebeschrijving leest ontdek je heel snel waar je dan bent op de route. Hebben wij ook gedaan en beviel ons prima! En wel zo gemakkelijk........

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Mendini, Groninger museum

Museumeiland 1

9711 ME Groningen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info