Groene Wissel 339: Gulpen

Gulperberg en Geuldal

Groene Wissel Gulpen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Gulpen

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Gulpen
  Rijksstraatweg
  Gulpen

 • Coördinaten:

  50°48’56” N   5°53’42” E

Na het gezellige Gulpen maakt u (merendeels door open landschap) over vele onverharde paden, bos- land- en hollewegen een prachtige wandeling door het Limburgse heuvelland waarbij u onderweg vele malen geniet van prachtige vergezichten. Na Mechelen kuiert u in het Geuldal over graspaden een flink stuk langs de meanderende Geul. De terugtocht naar Gulpen gaat over flink wat graspaden dwars door weilanden en door een hellingbos. Heel bijzonder is een heel klein, paradijselijk bronnetjebos waar u over enkele stroompjes stapt! Vanwege de flinke heuvels die u beklimt en de vele voetsporen dwars door weilanden is een goede wandelconditie wenselijk. Van stevige hoge wandelschoenen met een wat stugge profielzool (voor de stenige paden) zult u ook veel plezier hebben.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig mooie uitzichten, goed beschreven

Martien en Heintje, 08-10-2017

Deze route gelopen. Prachtig mooie uitzichten en goed beschreven. Heel veel balsemien langs de Geul en de Gulp en de Eyserbeek. Ook de bomen waren al meer verkleurd dan bij ons.

Draaihekje overwoekerd

Bart van der Schagt, 08-09-2017

Vandaag ben ik maar eens ter plekke een kijkje gaan nemen, en inderdaad: doordat een boer zijn prikkeldraadhek heeft verplaatst, heeft een draaihekje geen functie meer en is doordat het niet meer gebruikt wordt bijna helemaal overwoekerd. Ik heb de routebeschrijving op deze veranderde situatie aangepast. Met dank aan de wandelaars voor de melding!

Overwoekerde draaihekjes

Bart van der Schagt, 29-08-2017

Bedankt voor jullie reacties over de overwoekerde draaihekjes. Ik sluit de route niet tijdelijk van internet af want met onderstaande aanwijzingen kun je de route probleemloos volgen. Binnenkort ga ik op pad om ter plekke de routebeschrijving aan te passen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info