Groene Wissel 105: Haarlem

Bavo en Spaarne

Groene Wissel Haarlem
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Haarlem

 • Startadres:

  station Haarlem
  Kennemerplein 1
  2011 LR Haarlem

 • Coördinaten:

  52°23’20” N   4°38’21” E

Tijdens deze wandeling zult u niet alleen genieten van de bijzonder fraaie oude binnenstad met de imposante Sint Bavokerk, maar ook van het vele groen dat deze stad u te bieden heeft. Uw wandeling begint (en eindigt) aan de achterkant van het station langs de singels van de Bolwerken, u wandelt langs de St. Bavokerk (te bezichtigen), door gezellige winkelstraten en pittoreske steegjes, langs het Frans Halsmuseum en het monumentale Provinciehuis. Daarna gaat de wandeling door het grote Hertenkamp en het Haarlemmerhout naar het Spaarne, waar u tijdens de terugweg geheel langs wandelt. U komt daarbij langs twee schitterende molens en wandelt over schilderachtige kades en langs de Koepelgevangenis weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Een aanrader!

Coby, 28-12-2017

Gisteren 27 December wandeling Nr 105 gelopen, Haarlem: Bavo en Spaarne. Een grijze dag maar goed wandelweer. In het stadhuis een kleine expositie en een zevenminuten film over het ontstaan van Haarlem. Vrijwilligers gaven leuke uitleg. Nog even de binnentuin bekeken achter het stadhuis. Goed dat het in de beschrijving staat, je loopt er anders zo voorbij. Het Frans Hals museum hebben we overgeslagen. We zijn wel het Museum Haarlem ingegaan. Met de Museumkaart gratis. Het is het oude ziekenhuis waar eerste hulp werd verleend. Leuke ingerichte kamers, je gaat terug in de tijd en de gezondheidszorg. De parken en de Hout waren de moeite waard. De paden erg glibberig vanwege de vele regen en de tijd van het jaar. Al met al een hele leuke wandeling de moeite waard. Een aanrader!

Teylers museum

Ad van Son, 07-12-2017

Kort voor de witte ophaalbrug waar Spaarne overgaat in Korte Spaarne ligt aan de overkant het Teylers museum met techniek, fossielenzaal en schilderijen. Zeker de moeite waard om even te bekijken!

GW Haarlem

Jaap Stoeller, 14-08-2017

Vandaag, 14-08-17, deze wandeling gelopen. De eerste helft van de wandeling is zeer de moeite waard. Door het oude Haarlem en door mooie stadsparken. Nadat je de brug bij Heemstede over gestoken bent is het puur het water volgen. Ik had geluk, het was stralend weer, dus was er veel pleziervaart te spotten. Ik kan me voorstellen als het weer wat minder is en je moet 6 km alleen maar langs het water lopen, dat je het snel hebt gezien. De molen die je nog passeert is wel de moeite waard om deze te bezoeken.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Jopenkerk

Gedempte Voldersgracht 2

2011 WD Haarlem

Museumcafé Thuys

Schotersingel 2

2021 GE Haarlem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info