Groene Wissel 518: Haastrecht

Tiendwegen, Graskaden en Polders

Groene Wissel Haastrecht
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Haastrecht

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Haastrecht
  Provincialeweg
  Haastrecht

 • Coördinaten:

  52°0’1” N   4°46’33” E

Na de gezellige straatjes door het pittoreske Haastrecht wandelt u over de doorgaans rustige Steinsedijk naar de rand van Gouda. Vanaf daar kuiert u na de verharde paden van het Steinse Groen (een bosrijke groenstrook) maar liefst drie kilometer over de onverharde Steinse Tiendweg, gevolgd door een brede graskade langs de Enkele Wiericke. Eenmaal in Hekendorp kunt wat rusten en nuttigen in café Goejanverwelle. Langs de Goejanverwellesluis en over een door u zelf te bedienen elektrisch ophaalbrugje steekt u de Hollandse IJssel over. Na een fietspad en een stukje asfaltweg loopt u over een prachtige onverharde Tiendweg, een brede graskade en een rustig fietspad dwars door de polders naar riviertje de Vlist. Het laatste deel gaat over een graskade en een landweg door polder de Hooge Boezem (met prachtig zicht op de Boezemmolen). Door een stukje bebouwing wandelt u weer naar de bushalte in Haastrecht.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Veel vogels!

Elisa, 01-06-2016

Gisteren liepen wij deze prachtige wandeling. Het was heerlijk om over de graspaden dwars door de velden te lopen. We zagen zwanen met kleintjes, vele grutto's en kieviten en verder werden we de hele route lang vergezeld door schapen en koeien en ook nog een paar hazen. Een absolute aanrader deze route, en halverwege is er nog een café om even lekker thee/koffie te drinken en een taartje of iets anders te eten.

Zwanen in de polder

Wim, 04-10-2014

Voor liefhebbers van het open Hollandse landschap is dit een aanrader. De vele graskades maken de enkele km asfalt meer dan goed. Naast het gras en de zwanen dan ook nog eens een beroemde sluis (waar 'het' dan toch niet gebeurd schijnt te zijn....), een zelf te bedienen brug, een molen en een gemaal.

Groene Wissel Haastrecht

Jacky Tweeboom, 04-09-2014

Vandaag met vrouwengroep van wandelclub SDS uit Rotterdam, deze supermooie wandeling gelopen. Alles zat mee. Afwisselende wandelroute en onderweg gezellig de talloze koeien mogen begroeten. Zoals gewend, verdient deze Groene Wissel weer een pluim. Blijf vooral doorgaan. Wij kunnen er niet genoeg van krijgen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Goejanverwelle

Goejanverwelle 29a

3467 PN Hekendorp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info