Groene Wissel 71: Harderwijk

Beekhuizerzand

Groene Wissel Harderwijk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Harderwijk

 • Startadres:

  station Harderwijk
  Stationsplein 1
  3844 KR Harderwijk

 • Coördinaten:

  52°20’” N   5°37’16” E

Door de buitenwijken van Harderwijk naar de Harderwijker bossen, waar u over rustige bospaden naar en dan langs het Beekhuizerzand wandelt. Over mooie rustige boswegen en langs een heideveld wandelt u weer naar de rand van Harderwijk, waar u na een blik op de Jan van Nassau Kazerne zo weer op het station bent.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Door bos en hei

Willem Wandelaar, 08-10-2019

Een mooie natuurwandeling vanaf station Harderwijk. Veel bos en heide en uitzichten, zandverstuiving. Het deel langs alle vakantieparken (en dergelijke) vond ik niet zo aantrekkelijk. Voor een verslag van mijn wandeling kijk op : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2019/09/20/groene-wissel-71-harderwijk/

Fietspad door sportvelden afgesloten

Bart van der Schagt, 29-08-2018

Het fietspad waar ik het in mijn reacties hieronder over heb, is definitief afgesloten. Je verlaat het station nu aan de andere kant en volgt een fietspad en weg langs het spoor. Wat minder aantrekkelijk, maar dat moet maar.

Kleine omleiding, beschrijving

Bart van der Schagt, 23-06-2017

In het begin van de routebeschrijving staat dat je na de 2e linkerbocht van de Sophialaan schuin tegenover huisnummer 41 rechtsaf een fietspad op moet. Dat fietspad wordt gerenoveerd. Loop daar bij huisnr 41 nog even rechtdoor en volg de gele (voor fietsers) omleidingsborden. Na het oversteken van het spoor kun je in de routebeschrijving de tekst daarvan weer volgen. De werkzaamheden duren vermoedelijk tot het einde van de zomer.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info