Groene Wissel 144: Hardinxveld-Giessendam

Tiendwegen

Groene Wissel Hardinxveld-Giessendam
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Hardinxveld-Giessendam

 • Startadres:

  station Hardinxveld-Giessendam
  Stationsstraat 2
  3371 AX Hardinxveld

 • Coördinaten:

  51°49’48” N   4°49’59” E

Een tiendweg is een op een veenkade aangelegde weg. In Nederland zijn er ongeveer 55 van bekend, deze bevinden zich allemaal in het rivierengebied van Midden-Nederland en liggen meestal binnen een kilometer afstand van een rivier en lopen daar parallel aan. Deze route voert over enkele fraaie, onverharde Tiendwegen ten noorden van de Boven Merwede. Bedenk dat Tiendwegen lang en recht zijn en de wegen daartussen ook. M.a.w. een wandelroute met veel rechte stukken en daar moet u wel van houden….

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Rust en groen

Gerard, 28-06-2020

Blijft een mooie, leuke en rustige wandeling die ik diverse keren heb gelopen en deze zondag maar weer eens. Veel mooie graskaden, vooral het deel over de tiendwegen is mooi en ook het stukje Pelgrimspad/Giessenzoom is leuk om te lopen. Verder vooral rustige wegen en weilanden. Het 'groene alternatief' aan het einde is naar mijn idee zeker op zondag mooier dan het dorp. Het parkje in Giessenburg bij einde (2) is al een tijdje afgesloten door werkzaamheden dus daar moet het fietspad gevolgd worden.

Reactie op Anita Luchies

Bart van der Schagt, 17-08-2015

Anita, bedankt voor de horecatip. Is door ons op de kaart gezet!

16 aug 2015

Anita Luchies, 16-08-2015

Niet de meest opwindende route, maar toch een prima wandeling. Vandaag een koele dag na veel hete dagen en een fikse wind, dus heerlijk uitgewaaid in de polder. Heb dikke 2 kilometer om moeten lopen omdat een zwanen familie bedacht had vandaag geen toegang te verlenen aan wandelaars die over de Tiendweg wilden. Dat is dan een groot voordeel van een simpele route met veel rechte paden. Drie keer rechts en je bent weer terug op je route:) Er is trouwens een nieuwe horeca gelegenheid in Giesenburg, pal naast de brandweerkazerne. Open op zondag!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Plein 2

Sportplein 2

3381 LL Giessenburg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info