Groene Wissel 234: Harlingen Haven

Park en Haven

Groene Wissel Harlingen Haven
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  4 km

 • Startplaats:

  Harlingen

 • Startadres:

  station Harlingen Haven
  Willemskade 5a
  8861 XB Harlingen

 • Coördinaten:

  53°10’29” N   5°24’40” E

Heeft u de boot naar een van de Waddeneilanden gemist, dan heeft u voldoende tijd om in een uurtje deze leuke, korte stadswandeling te maken. Dit is geen toeristische sightseeing, de nadruk ligt wat meer op het groen. Na de wandeling langs de Noorderhaven wandelt u door een park (De Engelse Tuin) en langs de stadssingel naar de Grote Kerk. Als deze open is moet u binnen beslist even een kijkje nemen. Deze kerk is om twee redenen best wel een beetje bijzonder: normaal werd eerst een kerk ontworpen en gebouwd, waarna het orgel werd geplaatst. Hier hebben ze dat andersom gedaan, de kerk is om het orgel (een Hinsz-orgel met 2300! orgelpijpen) ontworpen en gebouwd. Een normale kerk kent doorgaans alleen op de begane grond een 'zitlaag' met banken, deze kerk heeft daarvoor meerdere verdiepingen! Langs de sfeervolle Zuiderhaven (waar vele vissersschepen liggen afgemeerd) en over het Havenplein (langs de Harlinger Poffertjeskraam!) wandelt u weer naar het station of de veerboot.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Harlingen ademt sfeer ...

S Terpstra, 05-10-2017

.. een aanrader, deze rondwandeling in het prachtige stadje Harlingen. Heb volop genoten van al wat dit stadje in zich draagt, history!

Foto

Berend Pol, 02-08-2017

1 augustus 2017 Hebben wij in ons eigen stad deze mooie rondwandeling gemaakt. Zie voor Foto's onze website www.bpol.nl

Prachtig stadje!!!

Anko en Mien, 02-07-2017

Vandaag 2 friese steden 'bewandeld' en 2 groene Stadswissels gewandeld. Franeker was mooi maar we waren erg onder de indruk van Harlingen. Al wordt ons geen toeristische sightseeiing beloofd, toch is deze wandeling zeker een goede kennismaking. Harlingen ademt het verleden door al de mooie panden en dat zijn er heel wat!! Ook het stuk door de 'engelse tuin' was erg leuk. Kortom: maar 4km maar wel 4km genieten!!! Bart, bedankt voor deze route welke uiteraard weer perfect werd omschreven.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info