Groene Wissel 209: Heerhugowaard

De Heerhugowaard

Groene Wissel Heerhugowaard
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Heerhugowaard

 • Startadres:

  station Heerhugowaard
  Stationsplein 5
  1703 WD Heerhugowaard

 • Coördinaten:

  52°40’13” N   4°49’28” E

Over de prachtige, lommerrijke stationsweg wandelt u door de bebouwing van Heerhugowaard naar 't Waarderhout; een flink bos waarin u over graspaden en intieme slingerpaadjes een wandeling doorheen maakt. Daarna gaat u over rustige asfaltwegjes en graspaden de Heerhugowaard verkennen, onderweg wandelt u door het pittoreske dorpje Oterleek en komt u langs een heuse wijngaard. De terugweg gaat door het Huygendijkbos, Park Luna, langs een groot recreatiemeer en over de hooggelegen grasdijk langs het kanaal Alkmaar - Kolhorn. Vanaf die dijk geniet u van een prachtig uitzicht over polder Broekhoorn. Deze route gaat voor een flink deel over verharde paden en wegen, gaat een flink stuk door en langs bebouwing en een enkele keer loopt u langs een drukke weg. De fietspaden kunnen met mooi weer aardig druk zijn, meestal is daarlangs dan wel een grasstrook.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving up-to-date

Bart van der Schagt, 16-03-2014

De routebeschrijving is helemaal bijgewerkt, de wandeling kan weer gelopen worden.

Reactie op Piet Degeling

Bart van der Schagt, 14-03-2014

Bedankt voor het melden van e.e.a. Ik sluit deze route even van internet af en ga dit weekend de werkplaats in om dit wissel te repareren (en dat doe ik sneller dan Prorail...)

Werkzaamheden

Piet Degeling, 14-03-2014

Wij hebben op 13-3-2014 deze groene wissel wandeling gelopen. Het was een prachtige dag en de wandeling voldeed aan onze verwachtingen.De beschrijving is echter niet meer up to date door diverse werkzaamheden en veranderingen rond Heerhugowaard . De rechterbocht waar de Zuidtangent veranderd in de Oosttangent is een rotonde geworden. De slagboom is verwijderd waardoor het even zoeken was naar het juiste pad. Na punt 4 ben je door afsluiting van de weg verplicht om via de stad van de zon richting de spoorbrug te gaan. De grasweg op de dijk na 100 meter is een fietspad geworden. Lantaarnpaal L401 is niet te vinden en de weg naar het station is drastisch veranderd met rotondes en tunnels. Overigens wel verbeterd maar de beschrijving behoeft enige aanpassingen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info