Groene Wissel 45: Heiloo 1

Tussen de drie Egmonden

Groene Wissel Heiloo 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Heiloo

 • Startadres:

  station Heiloo
  Stationsweg 90
  1851 LM Heiloo

 • Coördinaten:

  52°36’0” N   4°42’5” E

U maakt een mooie, zeer afwisselende wandeling: na het randpark van Heiloo kuiert u over een grasdijk langs de Egmonderbinnenvaart (met daarlangs bollenvelden) naar Egmond-Binnen. Daarna volgt een prachtige wandeling door de imposante duinen van het Noordhollands Duinreservaat, bij de ingang daarvan koopt u een duinkaartje. Vanaf Egmond aan den Hoef wandelt u over grasdijken langs de Hoevervaart en langs de andere kant van de Egmonderbinnenvaart door het weidse landschap van de Sammerpolder naar het station. De bollenvelden zijn in de maanden april en mei zijn op z'n mooist.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

En zo hoort het!

Eric Claasen, 30-06-2020

Prima Groene wissel, de traditie volledig waardig. Eigenwijs als we zijn liepen we de tocht via Egmond aan Zee (dus 25,3 km). Wat een troosteloos gat is dat zeg; ik snap dat de wandeling deze badplaats links laat liggen. Verder alles helemaal goed: de afwisseling, het onverharde deel en de omschrijving.

Groene wissel 45

Karin Kinable, 17-06-2020

Oktober 2020: maandelijks loop ik met een goede vriendin een wandeltocht, bij voorkeur ongeveer 20 km. Reeds vele jaren met behulp van de wandelzoekpagina. Over het algemeen zijn de beschrijvingen nauwkeurig, ook al slagen we er vrij vaak in toch nog een stukje fout te lopen: afgeleid door de omgeving, kletsen, niet opletten... Ook deze tocht was weer zeer de moeite waard. De beschrijving is voldoende nauwkeurig. Je loopt slechts weinig door de bebouwde kom, je vindt paadjes die je anders zo voorbij loopt. Zeker dat we ook deze tocht nog eens herhalen!

Prachtige route!

Linda Redder, 11-05-2018

Vorige week zaterdag liep ik deze Groene Wissel. Ik wilde graag bij de bollenvelden wandelen en had ergens gelezen dat deze route wat minder druk is. Klopt helemaal. Het stuk door het Noordhollands Duinreservaat vond ik ook verrassend mooi. De bollenvelden stonden nog (net?) prachtig in bloei. In combinatie met het mooie landschap, de leuke grasdijken (met overstapjes) langs de watergangen en het mooie, weidse uitzicht is dit een prachtige Groene Wissel. Vijf sterren dus van mij, prachtige route, aanrader! Link naar verslagje op mijn pagina: www.facebook.com/LindasWalkAbouts/posts/631157977226287

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Café Het Rode Hert

Slotweg 1

1934 CM Egmond aan den Hoef

Restaurant De West

Sint Adelbertusweg 31

1935 EM Egmond-Binnen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info