Groene Wissel 438: Hilvarenbeek

Landgoed Gorp en Roovert

Groene Wissel Hilvarenbeek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Hilvarenbeek

 • Startadres:

  bushalte Vrijthof, Hilvarenbeek
  Vrijthof
  Hilvarenbeek

 • Coördinaten:

  51°29’08” N   5°08’09” E

Op de grens van Nederland en België ligt ten zuiden van Tilburg het prachtige romantische landgoed Gorp en Roovert. De afwisseling is hier enorm: kleinschalige akker- en graslanden, uitgestrekte en zeer gevarieerde bossen, een heftig meanderende bosbeek (de Rovertsche Ley, met prachtige slingerpaden daarlangs) en een schattig kasteeltje. Op de heen- en terugweg naar dit wandelparadijs kuiert u over graspaden, graslandranden en menig lommerrijke landweg zigzaggend door het Brabantse boerenland. In deze a-toeristische verstilde streek komt u onderweg geen horeca tegen; op het Vrijthof (een ouderwetse grasbrink) in Hilvarenbeek is echter genoeg te vinden. Op de bebouwing na gaat deze route grotendeels over onverharde paden en wegen en een enkele keer zelfs over graslandranden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Lara

Bart van der Schagt, 16-11-2018

Buiten het bosgebied loop je hier en daar over graspaden en graslandranden. Daar trof ik bordjes met verboden voor honden.

Geen hond???

Lara Loopt, 16-11-2018

Ik loop regelmatig in dit gebied en neem dan de hond mee. Waar in deze route zou de hond niet toegelaten zijn? Ben wel benieuwd want deze wil ik ook wel lopen.

Prachtige wandeling

Wan de Laar, 27-06-2014

Dit is een prachtige wandeling door een mooi en rustig gebied. De aanwijzingen laten niets te wensen over. Van de wandelknooppunten is handig gebruik gemaakt. Automobilisten die een stop halverwege op prijs stellen kunnen parkeren tegenover knooppunt 72 (51.28.21N 5.04.50E).

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

De Nieuwe Hoef

Ley 1

5081 NZ Hilvarenbeek

De Nieuwe Hoef

Gorp aan de Ley 1

5081 NZ Hilvarenbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info