Groene Wissel 309: Hoenderloo

De 8 van Hoenderloo

Groene Wissel Hoenderloo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Hoenderloo

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Hoenderloo
  Krimweg
  Hoenderloo

 • Coördinaten:

  52°7’5” N   5°52’33” E

Met deze bijna zeven kilometer lange route in een denkbeeldige achtvorm maakt u een ontzettend leuke wandeling door de afwisselende omgeving van dit Veluwse dorp. De zuidelijke lus gaat over een lange bosweg langs het (hier afgesloten) Deelerwoud en over smalle bos- en graspaadjes door het kleinschalige bos- akkertjes en weilandjes landschap van buurtschap Hoog-Baarlo. Op het snijpunt van de 8 heeft u in Hoenderloo een ruime keuze aan horecagelegenheden. Daarna maakt u over leuke slingerpaadjes een rondje door het bos en langs de velden ten noorden van Hoenderloo, ook hier is kleinschaligheid en afwisseling troef. Voordat u weer in de bus stapt geniet u eerst nog even van de bijzonder fraaie Heldringkerk, de parel van Hoenderloo.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

De 8 van Yvonne

Bart van der Schagt, 06-08-2016

Goed gezien, heb ik al aangepast! Bedankt!

Aantal kilometer

Yvonne, 06-08-2016

In de linker bovenhoek van de routebeschrijving staat nog steeds dat deze wandeling 8 km lang is, moet dat dan niet veranderd worden in 7 km?

Opengestelde bossen

Bart van der Schagt, 02-08-2016

De route gaat nu door bossen met bordjes 'Opengesteld voor Wandelaars' en dus niet meer door privébossen die niet als zodanig herkenbaar zijn. Wel 1 kilometertje korter, de titel (De 8 van Hoenderloo) heb ik wel zo gelaten, is nu 7 km.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info