Groene Wissel 570: Hollandsche Rading

Pannenkoekroute de Paddestoel

Groene Wissel Hollandsche Rading
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Hollandsche Rading

 • Startadres:

  station Hollandsche Rading
  Vuurse Dreef 14
  3739 KT Hollandsche Rading

 • Coördinaten:

  52°10’41” N   5°10’45” E

Door het Erfgooierbos en Maartensdijkse Bos wandelt u over de Hengstenberg en de Bosberg naar het supergezellige (pannenkoeken)restaurant de Paddestoel. Daarna volgen stille wandelpaden door afwisselende bostypen en wat spannende eenpersoons slingerpaadjes door weer die twee bossen. Bijna aan het einde krijgt u met het (over voetbruggen) oversteken van een snelweg en het spoor de in 2013 gebouwde Natuurbrug Zwaluwenberg te zien. De laatste kilometer kuiert u over een stil paadje langs het spoor weer terug naar het station waar het altijd goed toeven is bij Perron Peet, een leuke lunchroom met biologische- en streekproducten.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Korte route Hollandsche Rading

Heleen en Jos, 30-09-2018

Wij liepen deze korte route op een zonnige zondagmorgen. De herfst was zichtbaar middels de vele mooie paddenstoelen. Verder overwegend naaldbomen. Dat vonden we wat saai, maar de routemaker heeft leuke paadjes gevonden en dat maakte het een aangename wandeling.

Leuke kortere wandeling

Dennis en Bill, 01-09-2018

Vandaag met zonnig weer deze route gelopen. De route is erg bosrijk en we zijn weinig andere mensen tegengekomen onderweg. Het pannenkoekenrestaurant kom je al vrij snel tegen en de omschrijving in de pdf klopt helemaal.

Leuke slingerpaadjes

Bakker, 24-06-2018

Vandaag deze wandeling gelopen. En inderdaad, het lijkt of het allemaal lange paden zijn. Maar schijnt bedriegt! Bij punt 2 is het gekapte bos inmiddels beplant met naaldboompjes. Verder zijn we 1 keer misgelopen. Bij: Na ca 150m op het 1e pad met slagboom LA. We hebben het juiste pad niet gevonden maar we denken dat het het smalle bospaadje vlak voor de witte slagboom had moeten zijn en niet het brede pad ná de slagboom links. Uiteindelijk hebben we de juiste weg wel weer gevonden. Deze wandelijk heeft leuke smalle kronkelpaadjes. Soms zijn de paadjes zelfs erg smal. Dat eenpersoonspaadje is inmiddels een halfpersoonspaadje geworden (beetje dichtgegroeid) maar nog wel begaanbaar. Op zondag kom je hier wel veel mountainbikers en fietsers tegen. Ondanks dat hebben we weer genoten van deze (korte) wandeling. Bedankt!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Perron Peet

Vuurse Dreef 20

3739 KT Hollandsche Rading

Restaurant de Paddestoel

Vuurse Dreef 180

3739 KW Hollandsche Rading

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info