Groene Wissel 304: Hoog Soeren

Staats- en Kroondomeinen, route 2

Groene Wissel Hoog Soeren
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Hoog Soeren

 • Startadres:

  bushalte Echoput, Hoog Soeren
  Amersfoortseweg / N344
  Hoog Soeren

 • Coördinaten:

  52°13’59” N   5°52’36” E

Kenmerkend voor deze prachtige boswandeling zijn niet alleen de zeer verschillende bostypes waar u doorheen kuiert maar ook de afwisseling van zeer stille boswegen, statige beukenlanen, een oud jagerspaadje langs een wildraster, spannende slingerpaadjes door eikenbossen met daarin onafzienbare bosbesvelden (neem in juni/juli een zakje mee voor de pluk!) en een bosrandweg langs een enorm heideveld. Een unieke wandeling die de vele andere wandelroutes in deze omgeving (waar u nauwelijks iets van zult merken) in afwisseling en rust weet te overtreffen. In het begin en halverwege komt u langs/door Hoog Soeren, waar de horeca rijkelijk aanwezig is. De Staats- en Kroondomeinen zijn (elk jaar) gesloten van 15 september t/m 25 december!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wat een prachtige route!

Robert, 08-05-2018

Vrijdag 4 mei 2018 deze prachtige route gelopen. De zon scheen uitbundig en het was heerlijk stil onderweg. Wel hebben we een paar keer wilde zwijnen gespot. Van de bommen en granaten hebben we gelukkig geen last gehad. We moesten op een klein stukje van de route wat improviseren maar konden onze weg al snel weer via de normale route vervolgen. Wederom volop genoten van een groene wissel!

Wandeling Hoog Soeren

Josephine, 02-02-2018

Bij routecontrole van deze wandeling laat ik je weten, dat de routebeschrijving 100% klopt. Chapeau!

1000 bommen en granaten!!!

Bart van der Schagt, 31-08-2017

Wie kent deze uitdrukking van kapitein Haddock uit de Kuifje-stripboeken niet... Van al het oorlogstuig uit WOII gaat u niets zien, laat staan wat voelen. Yvonne (een reactie hieronder) had beter even goed de tekst op het bord kunnen lezen. Ik ben vandaag ter plekke even gaan kijken: in een deel van de bossen rond Hoog-Soeren wordt munitie uit WOII geruimd, weer eens wat anders dan kippen. De bospercelen waarin (alleen op doordeweekse dagen) wordt geruimd, worden tijdens de ruimwerkzaamheden rondom afgesloten met rood-witte linten en hekken midden op de toeleidende paden. Dan ga je daar natuurlijk niet in. In de weekenden worden die hekken vaak opzij (naast het pad) geschoven. Zolang je netjes op de paden blijft zul je niet onverwacht de lucht invliegen. De locaties waar door de EOD gewerkt gaat worden zijn steeds verschillend, de reden waarom deze route niet steeds tijdelijk is aan te passen. Voor in het geval je toch tegen afzettingen aan mocht lopen: neem de topografische kaart van Wandelzoekpagina mee en je kunt naar eigen inzicht om die afgezette bospercelen lopen of de route wat inkorten. Het bommetje wat Yvonne met haar reactie hier heeft gelegd, is door dit stukje tekst nu in ieder geval geruimd...

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-café-restaurant Hoog Soeren

Hoog Soeren 15

7346 AB Hoog Soeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info