Groene Wissel 304: Hoog Soeren

Tijdelijk geslotenDe routebeschrijving klopt (deels) niet meer en moet nagelopen worden.

Staats- en Kroondomeinen, route 2

Groene Wissel Hoog Soeren
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Hoog Soeren

 • Startadres:

  bushalte Echoput, Hoog Soeren
  Amersfoortseweg / N344
  Hoog Soeren

 • Coördinaten:

  52°13’59” N   5°52’36” E

Kenmerkend voor deze prachtige boswandeling zijn niet alleen de zeer verschillende bostypes waar u doorheen kuiert maar ook de afwisseling van zeer stille boswegen, statige beukenlanen, een oud jagerspaadje langs een wildraster, spannende slingerpaadjes door eikenbossen met daarin onafzienbare bosbesvelden (neem in juni/juli een zakje mee voor de pluk!) en een bosrandweg langs een enorm heideveld. Een unieke wandeling die de vele andere wandelroutes in deze omgeving (waar u nauwelijks iets van zult merken) in afwisseling en rust weet te overtreffen. In het begin en halverwege komt u langs/door Hoog Soeren, waar de horeca rijkelijk aanwezig is. De Staats- en Kroondomeinen zijn (elk jaar) gesloten van 15 september t/m 25 december!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op GV

Bart van der Schagt, 06-01-2019

Bedankt voor het melden, ik ga ermee aan de slag.

Prachtige wandeling maar deel 1 wijkt af

GV, 05-01-2019

Deze wandeling op 4 januari 2019 gelopen. Nooit geweten als Apeldoorner dat je hier zo mooi kunt wandelen. De beschrijving van deel 2,3 en 4 klopt als een bus. Deel 1 is echter veranderd. Volgens mij is in het kader van het gemeentelijke beleid om natuur terug te geven het genoemde wildrooster weggehaald. Ook liggen er boomstronken op het pad om de akker, ik vermoed met de bedoeling dit uiteindelijk dicht te laten groeien. Met een GPS track is dat geen punt. Zonder die track is mijn advies om de woning die voor je ligt in de buurt waar het rooster zou moeten zijn als oriëntatiepunt te nemen, daar naar toe lopen en die dan rechts van je te houden. Dan zie je al snel de akker links voor je liggen en wijst het zich weer vanzelf.

Wat een prachtige route!

Robert, 08-05-2018

Vrijdag 4 mei 2018 deze prachtige route gelopen. De zon scheen uitbundig en het was heerlijk stil onderweg. Wel hebben we een paar keer wilde zwijnen gespot. Van de bommen en granaten hebben we gelukkig geen last gehad. We moesten op een klein stukje van de route wat improviseren maar konden onze weg al snel weer via de normale route vervolgen. Wederom volop genoten van een groene wissel!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-café-restaurant Hoog Soeren

Hoog Soeren 15

7346 AB Hoog Soeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info