Groene Wissel 444: Hooge Mierde

Stille Grensbossen 1

Groene Wissel Hooge Mierde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Hooge Mierde

 • Startadres:

  bushalte De Stad, Hooge Mierde
  Myrthaplein
  Hooge Mierde

 • Coördinaten:

  51°23’13” N   5°7’45” E

Eenzaam en verlaten liggen ze erbij: de stille grensbossen in een uithoekje van Noord-Brabant, tegen de Belgische grens. Uit de bus stappend kunt u gelijk aan de koffie bij De Bijenkorf, de autenthieke dorpskroeg van dit gezellige Brabantse dorp. Daarna gaat u een lekkere, afwisselende wandeling maken door die stille bossen. Onderweg kuiert u langs het grote Zwartven (met wat heide en een zandverstuivinkje), het Turfven en door zeer uiteenlopende bostypes. Het laatste deel wandelt u over een rustig asfaltwegje door landelijk gebied weer naar de bus. In het bosgebied doet u geen horeca aan. Ongeveer 1/3 gaat over rustige binnendoorasfaltweggetjes.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Ze zijn echt stil: De Stille Grensbossen

Loes, 25-03-2018

Het bestaat nog in ons land: kilometers lopen en helemaal niemand tegenkomen op je pad. We hadden een beetje grijzige voorjaarsdag. Bleven even in verwondering op het bankje zitten bij het Zwartven. Wat mooi, we proberen ons voor te stellen hoe hier de zon opkomt of ondergaat boven het ven. Zo wandelend door deze streek ontkom je niet aan de vraag 'hoe het hier was'? Toen er nog volop boter en sigaretten gesmokkeld werden, in de tijd van de Zwarte Ruiter. De routebeschrijving klopt nog helemaal, ook de GPS track. Bij het asfaltweggetje De Baan even de armen los voor een versnelde pas. Op naar het enige dorpscafé De Bijenkorf voor een lekkers Belgische pilsje.

Prachtige wandeling

F M, 16-08-2017

Met veel plezier deze wandeling gelopen. Erg afwisselend en heerlijk rustig. Geen mens tegengekomen. Alhoewel je in Brabant nog wel eens wat saaie bossen kan hebben met droge grond en aangeplante naaldbomen ging deze wandeling voor een gedeelte over heerlijke graspaden. Ik kan me wel voorstellen dat je flink natte sokken kan krijgen in het najaar als het geregend heeft. In dit gedeelte van het jaar staat de heide tevens prachtig in bloei, ook daar erg van genoten. Aanrader!

Stille Grensbossen, zeg dat wel

Sabine van der Linden, 20-01-2016

Vandaag 20-1 deze wandeling gelopen. Na de afgelopen vorstperiode waren alle drassige paden en de vele plassen allemaal opgevroren. Ik denk wel dat dit een pluspunt was. Het was anders wel een erg natte wandeling geworden. Meer iets voor een drogere periode dus, wellicht. In ieder geval, ik vond het een prachtige wandeling, prima routebeschrijving en inderdaad ontzettend stil. In alle boskilometers ben ik precies 0 mensen tegengekomen. Heerlijk rustig en mooie afwisselende paden. Ik heb er zeker van genoten!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café de Bijenkorf

Myrthaplein 8

5095 DZ Hooge Mierde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info