Groene Wissel 81: Hoorn

Koggenland

Groene Wissel Hoorn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Hoorn (NH)

 • Startadres:

  station Hoorn
  Stationsplein 1
  1621 HX Hoorn

 • Coördinaten:

  52°38’41” N   5°3’16” E

De gemeentenaam Koggenland refereert aan de historische Kogge uit de middeleeuwen. Zo'n kogge bestond meestal uit 4 of 5 dorpen en was een rechtsgebied. Deze wandeling gaat door de polders van dat oude cultuurlandschap tussen de dorpen hier. Onderweg komt u langs weidevogelreservaat Leekerlanden. Eerst maakt u een prachtige wandeling door het historische stadsdeel van Hoorn en over de dijk langs het IJsselmeer. Om u niet onaangenaam te verrassen; tijdens het laatste deel van deze wandeling wandelt u ruim 1,5km langs een autosnelweg. Onderweg komt u geen horeca tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving aangepast

Bart van der Schagt, 05-02-2015

Haika Nijmegen, bedankt voor het doorgeven van de veranderingen. Ik heb de routebeschrijving aangepast.

Hoorn 19 km

Haika Nijmegen, 02-02-2015

Gisteren deze wandeling gelopen. Helaas veel regen, maar toch wel genoten. Even wat aanvullingen: 'Daarna, in een linkerknik van de dijk, passeert u een roodbruin dijkpaaltje 24 (cijfer staat aan de andere kant!). 100m verderop ziet u ook zo?n paaltje. Ergens daartussen RA' Deze paaltjes staan er niet meer. Je kan wel als je goed kijkt rechts een pad en trap zien, en op gps waarmee ik ook liep is het makkelijk te vinden. Als je die trap afloopt zouden er volgens beschrijving 4 betonblokken moeten liggen. Deze zijn ook verwijderd, aan het gras kan je nog wel zien dat er ooit wat lag. Maar als je gewoon op de 1e kruising links gaat, komt het ook goed. maar doordat er staat dat er 4 betonblokken liggen, ga je misschien twijfelen. Ondanks het weer een leuke tocht.

Wandeling

Bertus van Ginkel, 15-11-2012

De eerste Groene Wissel die ik heb gelopen. Mooi gevonden in een voor wandelaars niet zo een geschikt gebied. Begin door Hoorn is prachtig. Polder daarna ook mooi. Lopen op fietspad geen ramp, was lekker rustig. Ben het eens met eerdere reactie dat je de route beter om kan draaien. Het laatste stuk is niet geweldig.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info