Groene Wissel 156: Houten

Nieuwe Wulven en Fort bij Vechten

Groene Wissel Houten
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Houten

 • Startadres:

  station Houten
  Onderdoor 13
  3995 DW Houten

 • Coördinaten:

  52°2’5” N   5°10’4” E

Door het Kooikerspark en langs de Kooikerplas wandelt u door vele groenstroken naar de rand van Houten en maakt vanaf daar een mooie wandeling door natuurgebied Nieuwe Wulven: een prachtig jong bosgebied op de grens van Houten en Bunnik. Daarna wandelt u op en neer naar Fort bij Vechten. Langs de andere kant van de Nieuwe Wulven kuiert u over menig (soms wat avontuurlijk) graspad en over een fietspad langs het spoor weer terug naar het station. Heeft u geen zin in het fortrondje, dan kunt u dat overslaan, de afstand wordt dan ruim twee km korter.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 04-10-2018

Na een maanden durende ingrijpende 'renovatie' van bos Nieuw Wulfen (verlegde en nieuwe paden), is de route weer helemaal bij de tijd.

Reactie op Martine van der Kaa

Bart van der Schagt, 09-07-2017

Jammer dat het bij jullie niet helemaal goed ging. Op het fortterrein wordt nog volop gewerkt aan de herinrichting en ook aan de wandelpaden. Dus mogelijk moet je daar even je eigen weg zien te vinden, volg dan de pijltjes van de 'Utrecht-te-Voet' markeringen. Voor de rest is het hier en daar vanwege het struinkarakter af en toe inderdaad even opletten geblazen. En kom je er toch niet uit, er zijn hier genoeg fietspaden met ANWB-paddenstoelen die je de weg naar het station wijzen.

Beschrijving

Martine van der Kaa, 09-07-2017

Onze wandeling verliep niet goed. Bij punt 2 stond al goed opletten, maar een hoge bosrand was door de voorliggende begroeiing niet te zien, na wat gezwerf kwam het goed, maar op het fort ging het totaal fout, overal stonden hekken en we raakten de koers volledig kwijt. Toen er ook geen horeca open bleek op zaterdag, werden we daar niet vrolijker van. De bistro verweest naar een andere plek en die was ook dicht. Vereist aanpassing deze route. Uiteindelijk zijn we maar via het fietspad rechtstreek terug naar het station gelopen, ook mooi maar niet de bedoeling.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info